Νεα ρατσιστική επίθεση: Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν έγχρωμο φοιτητή | Video

νεα-ρατσιστική-επίθεση-αστυνομικοί-ξ-227208

ratsistiki epithesi​Περίπου χίλιοι φοιτητές συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στον χώρο του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, διαμαρτυρόμενοι για τη βάρβαρη σύλληψη έγχρωμου συμφοιτητή τους από λευκούς αστυνομικούς.

Όπως έγινε γνωστό στον Μαρτίζ Τζόνσον, ηλικίας 20 ετών, που σπουδάζει στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, νότια της Ουάσιγκτον, δεν επετράπη η είσοδος σε μια ιρλανδέζικη παμπ την Τετάρτη το βράδυ, όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Πατρικίου.

Έξω από το κέντρο, πράκτορες – όλοι τους λευκοί – της πολιτειακής υπηρεσίας ελέγχου αλκοολούχων ποτών έριξαν τον νεαρό στο έδαφος με τη βία, ενώ ο ένας εξ αυτών είχε τοποθετήσει το γόνατό του στην πλάτη του νεαρού άνδρα προκειμένου να τον εμποδίσει να αντισταθεί.

Σε ερασιτεχνικό βίντεο που καταγράφει τη σύλληψή του και μεταδόθηκε από αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, ακούγεται ο φοιτητής να φωνάζει: «ρατσιστές!».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 20χρονος, που δεν είχε ποινικό μητρώο, δεν αντιστάθηκε στις αρχές, ενώ η κατηγορία που του απαγγέλθηκε εν συνεχεία ήταν για «μη βίαιη παρακώλυση δικαιοσύνης» και «εξύβριση σε δημόσιο χώρο ή μέθη».

Οι φωτογραφίες του Μαρτίζ Τζόνσον, που κρατείται από αστυνομικό στο έδαφος με το πρόσωπο γεμάτο αίματα, έκαναν το γύρο του Διαδικτύου. Ο συνήγορός του είπε ότι χρειάστηκε 10 ράμματα στο κεφάλι.

Η αστυνομία της πολιτείας της Βιρτζίνια υποσχέθηκε ότι θα διεξαγάγει έρευνα.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Πηγή: star.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook