«Να τιμωρηθεί ο Αμερικανός στρατιωτικός που κατέστρεψε το ταξί» | Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

να-τιμωρηθεί-ο-αμερικανός-στρατιωτι-385581

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατέθεσε ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, και καταδίκασε την πράξη του Αμερικανού στρατιώτη ο οποίος προκάλεσε βλάβες σε ταξί Χανιώτη πολίτη.

Ειδικότερα, αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι κρίνεται απαραίτητο να τιμωρηθεί ο δράστης αυτής της πράξης και να αποζημιωθεί ο οδηγός του ταξί αλλά και όσοι υπέπεσαν στις πράξεις του. Παράλληλα, τονίσθηκε ότι οι Αμερικάνοι στρατιώτες θα πρέπει να δείχνουν σεβασμό και αξιοπρέπεια στην τοπική κοινωνία καθώς αρκετά συχνά σημειώνονται διάφορα περιστατικά και δεν θα πρέπει να συγκαλύπτεται η ετεροδικία.

Η παράταξη του κ. Σαρρή έκανε λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια ενθουσιασμού από πλευράς των Αμερικάνων, οι οποίοι προσπαθούν να δείξουν ένα ευγενικό πρόσωπο κάνοντας εργασίες στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, την στιγμή που σε άλλες χώρες ρίχνουν βόμβες και εκτελούν ανθρώπινες ψυχές.

Ο κ. Παπαδογιάννης, υποστήριξε ότι θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες όχι μόνο το συγκεκριμένο άτομο αλλά και ο μηχανισμός. Από την πλευρά του ο κ. Παπαντωνάκης τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει πολιτική καταδίκη και καταδίκη της ηθικής και της έλλειψης σεβασμού προς το πρόσωπο των Χανιωτών. Υπογράμμισε δε ότι πρέπει να απομακρυνθούν τόσο η Αμερικάνικη βάση όσο και  η παρουσία του ΝΑΤΟ στα Χανιά και στην Ελλάδα καθώς οι Αμερικάνοι στρατιώτες εκτελούν εντολές a αυτές οι εντολές είναι να σκοτώνουν κόσμο.

Με την σειρά του ο κ. Ρίζος μίλησε για επαναλαμβανόμενα γεγονότα τα οποία θα πρέπει να διερευνηθούν ώστε να καταστεί σαφές κάτω από ποιες συνθήκες δρουν τα συγκεκριμένα άτομα, ποιος τους δίνει την ασυλία και να αποδοθούν ευθύνες τόσο στις τοπικές αρχές όσο και στην Κυβέρνηση.

Από το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, απείχε η παράταξη του κ. Σαρρή, η οποία κατέθεσε δικό της ψήφισμα, λευκό ψήφισε ο κ. Παπαντωνάκης και κατά, ψήφισε ο κ. Ρίζος

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook