Να μην εκδοθούν οι τρεις Τούρκοι αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών

να-μην-εκδοθούν-οι-τρεις-τούρκοι-αποφά-466910

Να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι 3 από τους 8 Τούρκους οι οποίοι ήρθαν στη χώρα μας το περασμένο καλοκαίρι μετά το πραξικόπημα στη γείτονα, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημα των Τουρκικών αρχών υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως η οποία επιχειρηματολόγησε κατά της έκδοση τους στην Τουρκία κρίνοντας πως σε αυτή την περίπτωση κινδυνεύει η ζωή τους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός ήδη μέλη της οικογένειας των οικογενειών τους υφίστανται πιέσεις και διώξεις ενώ επισήμανε πως και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σταμάτησε τη συζήτηση για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. λόγω ελλείμματος δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης του αιτήματος οι 3 εκζητούμενοι υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι αν ικανοποιηθεί το αίτημα των τουρκικών αρχών κινδυνεύει η ζωή τους καθώς ανέφεραν ότι στη γειτονική χώρα δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους ενώ πρόσθεσαν ότι είναι βέβαιον ότι θα υποστούν βασανιστήρια και αντιμετώπιση που δεν συνάδει με τη νομιμότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών δεν χωρεί άλλο ένδικο μέσο εκτός αν η Τουρκία αποστείλει νέο αίτημα με άλλα αδικήματα.

Αύριο πρόκειται να εκδικαστεί το αίτημα των τουρκικών αρχών για πέντε ακόμα Τούρκους.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook