Να γιατί πρέπει να πλένετε τα σουτιέν σας κάθε δύο μέρες

να-γιατί-πρέπει-να-πλένετε-τα-σουτιέν-σ-211237

«Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά» και οι περισσότεροι φροντίζουμε να τηρούμε τους βασικούς τουλάχιστον κανόνες υγιεινής. Υπάρχουν όμως κάποια καθημερινά αντικείμενα που χρησιμοποιούμε ανελλιπώς και τα οποία δεν γνωρίζουμε ότι αποτελούν εστία μικροβίων. Κινητά τηλέφωνα, σεντόνια, πετσέτες συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες βακτηριδίων. Κάθε πότε θα πρέπει λοιπόν να καθαρίζουμε τα συγκεκριμένα αντικείμενα;

Κινητά τηλέφωνα: Έρευνες έδειξαν ότι αγγίζουμε το κινητό μας τηλέφωνο πάνω από 150 φορές την ημέρα. Επιστήμονες στην Αμερική ανακάλυψαν 7.000 είδη βακτηριδίων σε 51 δείγματα τηλεφώνων, κάποια από αυτά είναι αβλαβή ενώ άλλα όχι. Το κινητό μας θερμαίνεται όταν το χρησιμοποιούμε δημιουργώντας έτσι το κατάλληλο περιβάλλον για να πολλαπλασιαστούν τα βακτηρίδια. Χρήσιμο θα ήταν να τα καθαρίζουμε κάθε μέρα με αντιβακτηριακά υγρά μαντηλάκια.

Σεντόνια: Τα ακάρεα της σκόνης βρίσκουν καταφύγιο στο στρώμα και στα σεντόνια μας. Οι κύριες επιπτώσεις από την ύπαρξη των ακάρεων είναι συνήθως αλλεργίες στα μάτια, φαγούρα, ρινίτιδα ή ακόμα και άσθμα. Πολλοί αμελούν να αλλάζουν συχνά τα σεντόνια στο κρεβάτι τους. Ιδανικά θα πρέπει να τα αλλάζουμε κάθε βδομάδα και να τα πλένουμε στους 60 βαθμούς για να καταστρέφονται τα βακτήρια.

Μαξιλάρια: Το εσωτερικό του μαξιλαριού μας είναι σαν σφουγγάρι και αποτελεί γόνιμο έδαφος για τα βακτήρια και τα ακάρεα. Ερευνητές διαπίστωσαν ότι το το ένα τρίτο του βάρους ενός μαξιλαριού μπορεί να αποτελείται από έντομα, νεκρό δέρμα, ακάρεα και μύκητες. Ειδικοί συστήνουν να τα πλένουμε τουλάχιστον κάθε τρεις μήνες για να καταστρέφουμε αυτούς τους επικίνδυνους εισβολείς.

Τζιν παντελόνια: Τα αγαπημένα μας παντελόνια δυστυχώς συγκεντρώνουν και αυτά στο ύφασμα τους μικρόβια και βακτήρια. Επειδή οι μεγάλες θερμοκρασίες καταστρέφουν το ύφασμα τους. Προτείνεται να τα πλένουμε με κρύο νερό και να χρησιμοποιούμε συχνά ένα αντιβακτηριακό σπρέι. Η

Σουτιέν: Η περιοχή γύρω από το στήθος και κάτω από τα χέρια είναι αρκετά ζεστή αποτελώντας το αγαπημένο περιβάλλον των βακτηριδίων. Ειδικοί συστήνουν να πλένουμε τα σουτιέν μετά από δύο το πολύ τρεις φορές που τα έχουμε βάλει. Ιδανικός τρόπος πλυσίματος για να μην χαλάσει και η ποιότητα τους είναι το πλύσιμο στο χέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook