Νίκος Παππάς: Τα δελτία ειδήσεων Alpha, Star και ΣΚΑΙ υπερασπίζονται τους ιδιοκτήτες τους

νίκος-παππάς-τα-δελτία-ειδήσεων-alpha-star-και-428870

«Ραντεβού» στην… προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή, την οποία ζήτησε ο πρωθυπουργός, έδωσε ο Νίκος Παππάς και υποσχέθηκε… «διευθύνσεις και ονόματα». Παράλληλα, είπε πως τα δελτία Alpha, Star και ΣΚΑΙ απλά υπερασπίζονται τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους.

Ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Το Κόκκινο το πρωί της Πέμπτης, εξαπέλυσε νέα επίθεση σε Κοντομηνά, Αλαφούζο και Βαρδινογιάννη, λέγοντας πως τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών τους σταθμών υπάρχουν για να υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους.

«Έχει πια αποκαλυφθεί ο ρόλος που η ΝΔ θέλει να παίξει αλλά κυρίως ότι συγκεκριμένα δελτία ειδήσεων δεν έχουν την προτεραιότητα της ενημέρωσης των πολιτών. Έχουν απλώς το μοναδικό σκοπό της υπεράσπισης των επιχειρηματικών συμφερόντων του ιδιοκτήτη. Καταλαβαίνει ο απλός τηλεθεατής ότι το δελτίο Alpha είναι για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Κοντομηνά, το δελτίο του ΣΚΑΙ για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα Αλαφούζου, το δελτίο του Star για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα Βαρδινογιάννη. Είναι απότοκο μιας κατάστασης όπου οι συγκεκριμένοι κύριοι διατήρησαν το προνόμιο της ιδιοκτησίας τηλεοπτικού σταθμού επειδή καθυπόταξαν την τότε πολιτική ηγεσία».

Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο υπουργός Επικρατείας δεν θέλησε να κάνει καμία πρόβλεψη ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα του νόμου ώστε να μην κατηγορηθεί η κυβέρνηση, όπως είπε, ότι προδικάζει. Πρόσθεσε όμως ότι «το δεδομένο είναι στις προηγούμενες αποφάσεις του το ΣτΕ έχει αποφανθεί ότι το προηγούμενο καθεστώς αντιβαίνει το Σύνταγμα και το άρθρο 15».

Χαρακτήρισε «αστεία» τα όσα υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, πως κατέρρευσε ο διαγωνισμός. «Το τι λέει η ΝΔ έχει αρχίζει και παίζει πολύ λίγο ρόλο, διότι αν κάποιος υποψιασμένος που παρακολουθεί την πολιτική και μιντιακή συζήτηση θέλει να ανιχνεύσει τι θα πει η ΝΔ, δεν έχει παρά να παρακολουθήσει συγκεκριμένες φωνές του πρωινού ή συγκεκριμένες επιφυλλίδες. Η ΝΔ λέει ότι ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει ενώ έχουν εισπραχθεί 70 εκατ. και θα πάμε για 85-88 εκατ. αν όλα πάνε καλώς και εισπραχθεί και η πρώτη δόση του κ. Σαββίδη, του οποίου τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων».

Έδωσε δε… ραντεβού με «διευθύνσεις και ονόματα» στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, την οποία ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Είναι πολύ κοντά οι ημέρες, θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με διευθύνσεις με ονόματα (…) ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιο» είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη πως έκανε «γαργάρα όσα είχε πει αρχικά και ενώ στα δημοσιογραφικά γραφεία διέρρεε ότι θα έκανε τη μεγάλη αντεπίθεση στη δευτερολογία του και δεν έκανε τίποτα. «Δεν έκανε αποστροφές, γαργάρα έκανε. Σιώπησε εκκωφαντικά. Επροκλήθη από από τον πρωθυπουργό στην πρώτη τοποθέτηση, βοήξαν τα δημοσιογραφικά γραφεία ότι στη δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει τη μεγάλη αντεπίθεση και δεν ακούσαμε τίποτα. Είναι προφανές ότι δεν έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί», είπε χαρακτηριστικά.

«Ενδεχομένως ο κ. Μητσοτάκης και η ηγετική του ομάδα να θεώρησαν ότι είναι αρκετό να αφήνουν κάποιους από τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες να εξαπολύουν μύδρους και να κάνουν εμετούς κατά της κυβέρνησης και να μην παίρνουν την ευθύνη των αθλιοτήτων που εκστομίζονται». Τόνισε δε ότι «είναι θλιβερό για την αξιωματική αντιπολίτευση να έχουν επιλέξει το ρόλο της καθυστερημένης επανάληψης των επιχειρημάτων συγκεκριμένων επιχειρηματιών της τηλεόρασης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook