Νέο όχι στην έκδοση τριών Τούρκων αξιωματικών

νέο-όχι-στην-έκδοση-τριών-τούρκων-αξιω-530418

Ένα ακόμα «όχι» είπε σήμερα (03.05.2017) το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας στην έκδοση τριών Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία μετά το δεύτερο αίτημα που απεστάλη στη χώρα μας. Το δικαστήριο ήρε την κράτηση για τους 3, ωστόσο οι αξιωματικών κρατούνται στο πλαίσιο της διαδικασίας παροχής ασύλου μέχρι την έκδοση των σχετικών αποφάσεων.|

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρατάθηκε για ένα τρίμηνο η διοικητική κράτηση και των οκτώ αξιωματικών στο πλαίσιο της διαδικασίας του ασύλου. Ανάλογη απόφαση είχε λάβει την προηγούμενη εβδομάδα για άλλους τρεις ενώ αύριο εξετάζεται η υπόθεση των υπολοίπων δυο, από τους συνολικά οκτώ Τούρκους αξιωματικούς οι οποίοι έφτασαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Νωρίτερα η εισαγγελέας, Ευγενία Κυβέλου, πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα των τουρκικών αρχών επισημαίνοντας πως προέκυψε ότι το δεύτερο αίτημα της Εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης αφορά τις ίδιες ακριβώς αξιόποινες πράξεις για τις οποίες είχε υποβληθεί το προηγούμενο και για το οποίο εκδόθηκαν οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου με τις οποίες δεν εκδόθηκαν οι οκτώ αξιωματικοί.

«Πρόκειται για τις ίδιες ακριβώς αξιόποινες πράξεις με το προηγούμενο και έχει προστεθεί μία νέα που αναφέρεται στα ίδια πραγματικά περιστατικά» τόνισε η εισαγγελέας.

Η εισαγγελέας, Ευγενία Κυβέλου, τόνισε πως από την έκδοση των αποφάσεων του Αρείου Πάγου και μετά δεν έχει αλλάξει το γεγονός πως οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί εάν εκδοθούν στη χώρα τους υπάρχει κίνδυνος επιδείνωσης της θέσεως τους, να διωχθούν και να δικαστούν χωρίς τα εχέγγυα για αμερόληπτη κρίση και να τους επιβληθεί ακόμα και η θανατική ποινή μετά τις εξαγγελίες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για επαναφορά της.

Οι αξιωματικοί ζήτησαν την μη έκδοση της στην Τουρκία επισημαίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να υποστούν βασανιστήρια.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook