Νέο μεταπτυχιακό «Σχεδίαση και Παραγωγή Προϊόντων» στο Πολυτεχνείο Κρήτης | Αιτήσεις και ευκαιρίας υποτροφίας

νέο-μεταπτυχιακό-σχεδίαση-και-παραγ-744336

Το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης δέχεται αιτήσεις για τα ακόλουθα εγκεκριμένα από το ΥΠΕΠΘ, Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών:

Α. Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών

  1. Σχεδίαση και Παραγωγή Προϊόντων – Product Design and Manufacturing (prodes.pem.tuc.gr (Ιστοσελίδα: www.prodes.pem.tuc.gr; e-mail: [email protected]).
  2. Διοίκηση Επιχειρήσεων – Master in Business Administration (ΜΒΑ), στις ακόλουθες ειδικεύσεις (Ιστοσελίδα: www.mba.pem.tuc.gr; e-mail: [email protected]).
    • α. Μάρκετινγκ,
    • β. Χρηματοοικονομική, και
    • γ. Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης.

Β. Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) στη:

  1. Διοίκηση της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας – Master of Technology & Innovation Management (ΜΤΙΜ). Το Δ.Π.Μ.Σ. είναι διεθνές και προσφέρεται σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Η.Μ.Μ.Υ.) του Πολυτεχνείου Κρήτης (Ιστοσελίδα: www.mtim.tuc.gr; e-mail: [email protected]).

Πιο αναλυτικά:

  1. Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη:

Σχεδίαση και Παραγωγή Προϊόντων – Product Design and Manufacturing (ProDes)’

Σκοπός του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι η μετεκπαίδευση των φοιτητών και η εξειδίκευσή τους στα αντικείμενα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος ‘Σχεδίαση και Παραγωγή Προϊόντων – Product Design and Manufacturing’ καθώς και η διεξαγωγή βασικής και εφαρμοσμένης επιστημονικής έρευνας με στόχο τη συμβολή των αποφοίτων του στην οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξης της χώρας.

Στα πλαίσια αυτής της σύγχρονης παροχής γνώσης το παρόν Μεταπτυχιακό θα δώσει τη δυνατότητα στους φοιτητές να γνωρίσουν όλες τις διαδικασίες ενοποίησης των διαφόρων φάσεων και διαδικασιών σχεδίασης και παραγωγής των προϊόντων, από τη σύλληψη της αρχικής ιδέας μέχρι τη διάθεση των τελικών προϊόντων στην αγορά. Οι φοιτητές θα εκπαιδευτούν σε σύγχρονες σχεδιαστικές τεχνολογίες, τεχνολογίες παραγωγής και διοίκησης της παραγωγής, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των διαφόρων τμημάτων μιας κατασκευαστικής επιχείρησης. Τελικός στόχος είναι η απόκτηση όλων των γνώσεων και δεξιοτήτων που απαιτούνται για τη μείωση του κόστους παραγωγής των επιχειρήσεων αυτών αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων τους.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη ‘Σχεδίαση και Παραγωγή Προϊόντων – Product Design and Manufacturing (ProDes)’, απευθύνεται σε μηχανικούς, επιστήμονες, στελέχη επιχειρήσεων καθώς και ερευνητές με στόχο την εξειδίκευση τους στην ολοκλήρωση/ενοποίηση των διαδικασιών σχεδίασης νέων προϊόντων και της παραγωγής τους. Οι φοιτητές του προγράμματος θα εκπαιδευτούν στις νέες τεχνολογίες σχεδίασης, παραγωγής και διοίκησης της παραγωγής έτσι ώστε να είναι σε θέση να συμμετέχουν σε όλες τις φάσεις της εξέλιξης ενός νέου προϊόντος, από την σχεδίαση μέχρι την διάθεση του στην αγορά. Με αυτό τον τρόπο θα συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που θα εργαστούν.

Απαιτούµενα προσόντα για την εισαγωγή στο ΠΜΣ

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί διπλωματούχοι/πτυχιούχοι Πολυτεχνικών Σχολών και Σχολών Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι Α.Σ.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

Διάρκεια Προγράμματος & E.C.T.S.

Στο Π.Μ.Σ., η διάρκεια φοίτησης είναι ένα (1) ημερολογιακό έτος, για τους φοιτητές πλήρους φοίτησης και τέσσερα (4) ακαδημαϊκά εξάμηνα για τους φοιτητές μερικής φοίτησης.

Το σύνολο των Πιστωτικών Μονάδων (E.C.T.S.) που απαιτούνται για την απόκτηση του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ανέρχονται στις εβδομήντα πέντε (75).

Εισαγωγή Φοιτητών

Ο συνολικό αριθμός των εισακτέων στο Π.Μ.Σ. ορίζεται κάθε ακαδημαϊκό έτος από τη Συνέλευση του Τμήματος με ανώτερο όριο τα τριάντα (30) άτομα ανά έτος.

Η επιλογή των φοιτητών γίνεται από τη Συνέλευση του Τμήματος μετά από εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής (Σ.Ε.), η οποία θα συνεκτιμά τα βιογραφικά στοιχεία καθώς και κάθε πληροφορία που θα υποβάλλεται από τους υποψηφίους όπως οι βαθμοί πτυχίου/διπλώματος και συγγενικών με την ειδίκευση μαθημάτων και διπλωματικής/πτυχιακής, η ερευνητική δραστηριότητα (δημοσιεύσεις, συνέδρια, ερευνητικά προγράμματα), η επαγγελματική εμπειρία, οι συστατικές επιστολές.

Αιτήσεις & Απαιτούμενα Δικαιολογητικά

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται στο πρόγραμμα ‘Σχεδίαση και Παραγωγή Προϊόντων – Product Design and Manufacturing (ProDes)’, μέσω του on line application system (www.prodes.pem.tuc.gr).

  1. Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη:

Διοίκηση Επιχειρήσεων

‘Master in Business Administration (ΜΒΑ)’

στις ακόλουθες ειδικεύσεις:

  1. Μάρκετινγκ,
  2. Χρηματοοικονομική, και
  3. Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης.

Σκοπός του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι η μετεκπαίδευση των φοιτητών και η εξειδίκευσή τους στα αντικείμενα της ‘Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ)’, όπως αυτά καθορίζονται από τα προσφερόμενα μαθήματα, καθώς και η διεξαγωγή βασικής και εφαρμοσμένης επιστημονικής έρευνας με στόχο τη συμβολή των αποφοίτων του στην οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη της χώρας.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη ‘Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ)’, σχεδιάστηκε έτσι ώστε αναπτύσσει και να ενισχύει τις δεξιότητες, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις ικανότητες των στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών με στόχο:

  1. Την εξειδίκευσή τους στα σύγχρονα συστήματα οργάνωσης και διοίκησης, του μάρκετινγκ, της χρηματοοικονομικής διοίκησης, των τεχνολογιών και της καινοτομίας στις επιχειρήσεις και τη δημόσια διοίκηση, συνδυάζοντας γνώσεις από τις επιστήμες της διοίκησης, της λήψης αποφάσεων, της επιχειρησιακής έρευνας, της οργάνωσης, της οικονομίας, του μάρκετινγκ, της καινοτομίας, της πληροφορικής, της τεχνολογίας, καθώς επίσης και τη δημιουργία επιστημόνων − ερευνητών οι οποίοι θα συνεισφέρουν στην προώθηση της έρευνας, της επιστήμης και των εφαρμογών της στα αντικείμενα που αυτό θεραπεύει και θα συνεισφέρουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
  2. Την ανάπτυξη των οργανωτικών, διοικητικών και τεχνολογικών προσόντων και γνώσεων που θα τους είναι αναγκαία για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία τόσο στο χώρο του δημοσίου όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
  3. Την προετοιμασία τους για αποδοτική διοίκηση επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών και μονάδων.

Απευθύνεται δε σε Στελέχη Επιχειρήσεων, Εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, Στελεχών Δημόσιων Υπηρεσιών & Φορέων, κα.

Απαιτούµενα προσόντα για την εισαγωγή στο ΠΜΣ

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι απόφοιτοι Πανεπιστημίων, Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Α.Σ.Ε.Ι. της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής από τους χώρους της Υγείας, της Εκπαίδευσης, της Δημόσιας Διοίκησης, των φορέων του ευρύτερου Δημόσιου αλλά και από το χώρο των Τραπεζών, των ιδιωτικών επιχειρήσεων, κ.α..

Διάρκεια Προγράμματος & E.C.T.S.

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απονομή του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα, για τους φοιτητές πλήρους φοίτησης και πέντε (5) ακαδημαϊκά εξάμηνα για τους φοιτητές μερικής φοίτησης.  Η επιλογή της πλήρους ή μερικής φοίτησης καθώς και η σχετική δήλωση γίνεται κατά την έγγραφή τους. Το σύνολο των Πιστωτικών Μονάδων (E.C.T.S.) που απαιτούνται για την απόκτηση του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ανέρχονται στις ενενήντα (90).

Εισαγωγή Φοιτητών

Η εισαγωγή των φοιτητών γίνεται ανά ειδίκευση. Ο συνολικός αριθμός των εισακτέων στο Π.Μ.Σ. για όλες τις ειδικεύσεις όπως και η επιμέρους κατανομή του αριθμού ανά ειδίκευση, ορίζεται κάθε ακαδημαϊκό έτος από τη Συνέλευση του Τμήματος με ανώτερο όριο τα εξήντα (60) άτομα ανά έτος.

Η επιλογή των φοιτητών σε κάθε Ειδίκευση γίνεται από τη Συνέλευση του Τμήματος μετά από εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής (Σ.Ε.) του Π.Μ.Σ., η οποία θα συνεκτιμά τα βιογραφικά στοιχεία και κάθε πληροφορία που θα υποβάλλεται από τους υποψηφίους όπως οι βαθμοί πτυχίου/διπλώματος και συγγενικών με την ειδίκευση μαθημάτων και διπλωματικής/πτυχιακής, η ερευνητική δραστηριότητα (δημοσιεύσεις, συνέδρια, ερευνητικά προγράμματα), η επαγγελματική εμπειρία, οι συστατικές επιστολές.

Αιτήσεις & Απαιτούμενα Δικαιολογητικά

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται στο πρόγραμμα ‘Διοίκηση Επιχειρήσεων’ ‘Master in Business Administration (ΜΒΑ)’, μέσω του on line application system (www.mba.pem.tuc.gr).

  1. Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Η Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης συνδιοργανώνουν ένα διεθνές εντατικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ετήσιας διάρκειας το οποίο οδηγεί στην απονομή ενός Master of Science (MSc) στην

Technology and Innovation Management’

(Διοίκηση της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας)’.

Το πρόγραμμα θα προσφέρεται στην αγγλική και σε αυτό θα διδάσκουν διακεκριμένοι καθηγητές τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό. Στους φοιτητές θα δίνεται, σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και Ιδρύματα στο Ισραήλ, η δυνατότητα πρακτικής άσκησης 100 ωρών.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διαχείριση της Τεχνολογίας & Καινοτομίας (Master of Technology & Innovation Management – MTIM) σχεδιάστηκε έτσι ώστε αναπτύσσει και να ενισχύει τις δεξιότητες, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις ικανότητες των στελεχών επιχειρήσεων και φορέων σε θέματα διοίκησης των τεχνολογιών και της καινοτομίας.

Στόχος του ΜΤΙΜ είναι η εκπαίδευση των στελεχών δημόσιων και ιδιωτικών φορέων σε θέματα διοίκησης & καινοτομίας, επιχειρηματικότητας, σχεδίασης & ανάπτυξης νέων προϊόντων, ανάλυσης συμπεριφοράς, οικονομικών της καινοτομίας, διαχείρισης της καινοτομίας και των επιχειρηματικών διαπραγματεύσεων, νομικών θεμάτων επιχειρηματικότητας, εφευρέσεων και πνευματικής ιδιοκτησίας, επιχειρηματικής ευφυΐας, ηλεκτρονικού επιχειρείν, big data analytics, νέων καινοτόμων τεχνολογιών, κα. Τα στελέχη αυτά, αποκτώντας μια σε βάθος γνώση των παραπάνω αντικειμένων θα είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται τις διαστάσεις των προβλημάτων, των ευκαιριών και των δυνατοτήτων αλλά και της σημαντικότητας και των επιπτώσεών τους στις επιχειρήσεις και τους φορείς, και θα μπορούν να ανταποκρίνονται στις μεγάλες απαιτήσεις των επιχειρήσεων αλλά και στον υψηλό διεθνή ανταγωνισμό, επενδύοντας στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Το ΜΤΙΜ, σχεδιάστηκε ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των:

  • Νέων στελεχών της διοίκησης, οι οποίοι επιθυμούν να αναπτυχθούν επαγγελματικά και προσωπικά, ενισχύοντας συγκεκριμένες δεξιότητες ή εμβαθύνοντας στην κατανόηση των ειδικών τομέων της αγοράς.
  • Νέων πτυχιούχων, οι οποίοι εισέρχονται στο χώρο της εργασίας και έχουν ανάγκη από γνώσεις, τεχνικές και πρακτικά εργαλεία εκτός από την παραδοσιακή πανεπιστημιακή τους εκπαίδευση.
  • Στελεχών και επαγγελματιών έτοιμων να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των καιρών προκειμένου να βελτιώσουν τις γνώσεις τους και τις ικανότητές τους μέσα από τη επικαιροποίηση των γνώσεών τους, την πρακτική άσκηση, την κατάρτιση και την πρόσβαση σε νέα δίκτυα.
  • Επιχειρήσεων και φορέων, οι οποίες έχουν επίγνωση της πολυπλοκότητας της νέας διεθνούς πραγματικότητας και είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου τους.

Απαιτούµενα προσόντα για την εισαγωγή στο ΠΜΣ

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι κάτοχοι διπλώματος ή πτυχίου από Σχολές, Α.Ε.Ι., Α.Σ.Ε.Ι. & Τ.Ε.Ι., Μηχανικών, Φυσικής, Μαθηματικών, Χημείας, Βιολογίας, Γεωλογίας, Γεωπόνων, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικών, Πληροφορικής, Ιατρικής & Βιο-ιατρικής, Στρατιωτικές Ακαδημίες τόσο από χώρες της Ε.Ε. όσο και από εκτός της.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται στο Πολυτεχνείο Κρήτης ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα διδασκαλίας εξ αποστάσεως μέσω ειδικής πλατφόρμας τηλε-εκπαίδευσης

Διάρκεια Προγράμματος & E.C.T.S.

Η ελάχιστη διάρκεια φοίτησης του Δ.Π.Μ.Σ. είναι ένα (1) ημερολογιακό έτος για τους πλήρους φοίτησης και δύο (2) ημερολογιακά έτη για τους μερικής φοίτησης.

Το σύνολο των Πιστωτικών Μονάδων (E.C.T.S.) που απαιτούνται για την απόκτηση του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ανέρχονται στις ενενήντα (90).

Εισαγωγή Φοιτητών

Η επιλογή των φοιτητών γίνεται από την Ειδική Διατμηματική Επιτροπή (Ε.Δ.Ε.) του Προγράμματος η οποία θα συνεκτιμά τα βιογραφικά στοιχεία και κάθε πληροφορία που θα υποβάλλεται από τους υποψηφίους όπως οι βαθμοί πτυχίου/διπλώματος και συγγενικών με το Δ.Π.Μ.Σ. μαθημάτων και διπλωματικής/πτυχιακής, η επαγγελματική εμπειρία, η ερευνητική δραστηριότητα (δημοσιεύσεις, συνέδρια, ερευνητικά προγράμματα), συστατικές επιστολές. Ο αριθμός εισακτέων ορίζεται κάθε ακαδημαϊκό έτος από την Ε.Δ.Ε. του Δ.Π.Μ.Σ. με ανώτερο όριο τα σαράντα (40) άτομα ανά έτος

Αιτήσεις & Απαιτούμενα Δικαιολογητικά

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται στο πρόγραμμα Technology and Innovation Management – MTIM’, μέσω του on line application system (www.mtim.tuc.gr).

Η παρακολούθηση των προγραμμάτων είναι με τέλη φοίτησης. Οι εισαχθέντες στα Π.Μ.Σ. έχουν τη δυνατότητα υποβολής, μετά την επιλογή τους στο Π.Μ.Σ., αίτησης απαλλαγής από τα τέλη φοίτησης. Δικαίωμα έχουν οι φοιτητές των οποίων το ατομικό εισόδημα και το οικογενειακό διαθέσιμο ισοδύναμο εισόδημα δεν υπερβαίνουν αυτοτελώς, το μεν ατομικό το εκατό τοις εκατό (100%), το δε οικογενειακό το εβδομήντα τοις εκατό (70%) του εθνικού διάμεσου διαθέσιμου ισοδύναμου εισοδήματος (Ν. 4485/2017, άρθρο 35 §2). Το ποσοστό των απαλλασσόμενων δεν ξεπερνά σε καμιά περίπτωση το 30% των εισαγομένων ενώ σε περίπτωση μεγαλύτερου αριθμού δικαιούχων, η επιλογή γίνεται με κριτήριο το μικρότερο εισόδημα. Η απαλλαγή ισχύει για ένα μόνο Π.Μ.Σ. και δεν λαμβάνουν άλλη υποτροφία.

Οι προσωπικές πληροφορίες των αιτούντων θεωρούνται εμπιστευτικές.

Σημαντικές ημερομηνίες:

Πέρας κατάθεσης αιτήσεων: 30 Σεπτεμβρίου 2018

Ανακοίνωση επιλεγέντων: 4 Οκτωβρίου 2018

Αιτήσεις απαλλαγής από τα τέλη φοίτησης: 5-8 Οκτωβρίου 2018

Εγγραφές και καταβολή τελών φοίτησης: 8-11 Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση Απαλλασσόμενων: 12 Οκτωβρίου 2018

Έναρξη μαθημάτων: 15 Οκτωβρίου 2018

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται είτε στις ιστοσελίδες των Προγραμμάτων είτε στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ.:

κα. Σταυρούλα Τσακανέλη, τηλ. +302821037302

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook