Νέο βίντεο από το μηχανισμό καταστροφής του πίνακα του Βanksy: Στις πρόβες πάντα λειτουργούσε σωστά

νέο-βίντεο-από-το-μηχανισμό-καταστροφ-754936

Ένα βίντεο από τις πρόβες για την καταστροφή του έργου του με τίτλο Girl with Balloon που πωλήθηκε για 1,18 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s έδωσε στη δημοσιότητα ο Banksy θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αποδείξει ότι στόχος του ήταν να καταστρέψει ολοσχερώς τον πίνακα.

Στο βίντεο με τίτλο Shred the Love: the Director’s Cut ο καλλιτέχνης-μυστήριο παρουσιάζει πλάνα από την εγκατάσταση του μηχανισμού αλλά και από τη στιγμή της ενεργοποίησής του μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας. Στο τέλος του βίντεο, μάλιστα, παρουσιάζεται η φράση «στις πρόβες λειτουργούσε πάντα» συνοδευόμενη από πλάνα με τον πίνακα να καταστρέφεται ολοσχερώς.

Το βίντεο αυτό, πάντως, επιτείνει το μυστήριο γύρω από τις πραγματικές προθέσεις του Banksy καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας ήταν ένα τρικ δημοσιότητας.

Παρόλα αυτά η γυναίκα που αγόρασε τον πίνακα έχει δηλώσει ότι θα πληρώσει τα 1,18 εκατ. ευρώ για τον πίνακα τα κομμάτια του οποίου θεωρούνται πλέον πως αποτελούν ένα νέο έργο, που ο ίδιος ο Banksy έχει ονομάσει Love is in the Bin (Η αγάπη είναι στον σκουπιδοτενεκέ).

Η γυναίκα που αγόρασε το έργο είναι μία «ευρωπαία συλλέκτρια» με μακρά συνεργασία με τον συγκεκριμένο Οίκο δημοπρασιών, τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι Sotheby’s, που απέφυγαν να αποκαλύψουν την ταυτότητά της. Πρωτο Θεμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook