Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ | Photos + Video

νέος-πρόεδρος-των-ηπα-ο-ντόναλντ-τραμπ-454519

Το κατώφλι του Λευκού Οίκου θα περάσει ο Αμερικανός «Μίδας» Ντόναλντ Τραμπ, αφήνοντας πίσω του την απογοητευμένη Χίλαρι Κλίντον, αφού λίγα λεπτά από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) εστέφθη ως ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ενδεικτικό της απογοήτευσης στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών είναι το γεγονός ότι  στο Javitz Center, το «στρατηγείο» της εκλογικής βραδιάς, δεν μίλησε η Χίλαρι Κλίντον αλλά ο επικεφαλής της καμπάνιας της Τζον Ποντέστα, ο οποίος είπε ότι «έχουμε πολλά να πούμε αύριο, ακόμα καταμετρώνται οι ψήφοι».

Αντίθετα στο στρατόπεδο του Τραμπ, τα χαμόγελα έχουν διαγραφεί στα πρόσωπα των υποστηρικτών του και όπως διαφαίνεται και από τις φωτογραφίες οι πανηγυρισμοί έχουν ήδη ξεκινήσει.

Με κόκκινα καπέλα αρχίζει η φιέστα των Ρεπουμπλικανών
Με κόκκινη γραβάτα… της νίκης, ο Ντόναλντ Τραμπ, με την Ιβάνκα στο πλευρό του 

Οι πολιτείες που έχει κερδίσει ο κάθε υποψήφιος μέχρι στιγμής σύμφωνα με το Politico

Ντόναλντ Τραμπ: Αλαμπάμα, Αρκάνσας, Φλόριντα, Τζόρτζια, Άινταχο, Ιντιάνα, Aϊόβα, Κάνσας, Κεντάκι, Λουιζιάνα, Μισισίπι, Μισούρι, Μοντάνα, Νεμπράσκα, Βόρεια Καρολίνα, Βόρεια Ντακότα, Οχάιο, Οκλαχόμα, Νότια Ντακότα, Νότια Καρολίνα, Τενεσί, Τέξας, Γιούτα, Δυτική Βιρτζίνια και Γουαϊόμινγκ, Πενσυλβάνια.

Χίλαρι Κλίντον: Καλιφόρνια, Κολοράντο, Κονέκτικατ, Ντέλαγουερ, Χαβάη, Ουάσινγκτον, Ιλινόις, Μέριλαντ, Μασαχουσέτη, Νεβάδα, Νιου Τζέρσι, Νέο Μεξικό, Νέα Υόρκη, Όρεγκον, Ρόουντ Άιλαντ, Βιρτζίνια, Βέρμοντ, Ουάσινγκτον DC και Νεβάδα.

Η Χίλαρι Κλίντον τηλεφώνησε στον Ντόναλντ Τραμπ για να παραδεχθεί την ήττα της, σύμφωνα με το CNN.

trump

Δείτε βίντεο από τους πανηγυρισμούς:

Με κλάματα οι οπαδοί της Κλίντον για την ήττα

Πολύ βαριά πήραν ορισμένοι από τους οπαδούς της Χίλαρι Κλίντον την ήττα της υποψηφίας των Δημοκρατικών στις αμερικανικές εκλογές.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τα κεντρικά της Κλίντον με οπαδούς της να ξεσπούν σε κλάματα όταν άκουσαν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ νίκησε.

Ορισμένοι, δε, σε δηλώσεις τους επισήμαναν το φόβο τους για την «αμερικανική εκδοχή του Brexit», όταν δηλαδή ενώ οι δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα στην επικράτηση της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ τελικά οι κάλπες έβγαλαν «απόφαση» υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ.

«Νιώθω μεγάλη κατάθλιψη» δήλωσε χαρακτηριστικά μια οπαδός της Κλίντον.

klama-cli

Ποιοι παράγοντες συνετέλεσαν στο εκλογικό αποτέλεσμα

Oι Αμερικανοί έκαναν την έκπληξη και εμπιστεύτηκαν το άγνωστο ανατρέποντας όχι μόνο τις δημοσκοπήσεις αλλά και τα μαθηματικά μοντέλα που προέβλεπαν την νίκη, έστω και οριακά, της Χίλαρι Κλίντον στις αμερικανικές εκλογές.

Ποιοι ήταν όμως οι παράγοντες που συντέλεσαν στην πανωλεθρία της Χίλαρι; Για ποιο λόγο ο αμερικανικός λαός επέλεξε τον άγνωστο πολιτικά και χειμαρρώδη στο λόγο του αντισυστημικό, Nτόναλντ Τραμπ, τον υποψήφιο που ενώ διατυμπάνιζε ότι τα βάζει με το κατεστημένο, είναι ο ίδιος άνθρωπος του κατεστημένου;

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ:

1. Η Χίλαρι δεν κατάφερε να επικρατήσει στις κρίσιμες «swing states» , όπως είναι η Φλόριντα, η Αιόβα και το Ουισκόνσιν. Παρά το γεγονός ότι ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, υποστήριξε με θέρμη την πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, οι Αμερικανοί γύρισαν την πλάτη στους Δημοκρατικούς που βρίσκονταν στην εξουσία επί οκτώ χρόνια (δύο θητείες) και αποφάσισαν να δώσουν την ευκαιρία σ΄έναν άνθρωπο που δεν έχει πολιτικό παρελθόν.

2. Μετά τις δύο προεδρικές θητείες των Δημοκρατικών θα ήταν επανάσταση να είχε και τρίτη θητεία το Δημοκρατικό Κόμμα.

3. Οι μαύροι φέρεται να μην προτίμησαν την υποψήφια των Δημοκρατικών για το χρίσμα όπως επίσης οι λευκοί, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, όπως για παράδειγμα οι ανθρακωρύχοι, ψήφισαν δαγκωτό Τραμπ. Όμως, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, υπήρξε και σημαντικό ποσοστό των λευκών που ήθελε αλλαγή.

5. Το γεγονός ότι στο πάρα… πέντε της κάλπης, ο επικεφαλής του FBI , Τζέιμς Κόμεϊ, ανακοίνωσε ότι ανοίγει εκ νέου έρευνα για την προσωπική αλληλογραφία της Χίλαρι, ήταν ένα χτύπημα κάτω από τη μέση για την πρώην «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ.

6.Οι Αμερικανοί που δεν είχαν ψηφίσει τις τελευταίες εκλογές αλλά αυτή τη φορά κινητοποιήθηκαν, φαίνεται πως προτίμησαν τον Αμερικανό Μίδα.

protothema.gr

One thought on “Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ | Photos + Video

  1. Όταν θέλει ο λαός να εκφραστεί, το γράφει κανονικά το πληρωμένο – πουλημένο σύστημα που προωθούσε τη σαβουρόγρια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook