Νέος γρίφος με τα κλειδιά του αυτοκινήτου του Παντελή Παντελίδη | Τι συνέβη πριν το τροχαίο

νέος-γρίφος-με-τα-κλειδιά-του-αυτοκινή-342785

Αναπάντητα ερωτήματα προκύπτουν διαρκώς μετά το θάνατο του Παντελή Παντελίδη μετά το τροχαίο δυστύχημα στις 18 Φλεβάρη.

Μετά το δημοσίευμα για τις κακώσεις στο σώμα του τραγουδιστή που είχαν προκληθεί πριν το τροχαίο, στο φως της δημοσιότητας ένας νέος γρίφος που έχει να κάνει με το τελικό σημείο στο οποίο εντοπίστηκαν τα κλειδιά του τζιπ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Espresso, τις τελευταίες μέρες οι οικογένεια προσπαθεί να μάθει ποιος πέταξε τα κλειδιά του αυτοκινήτου του αδικοχαμένου Παντελή Παντελίδη πολλά μέτρα μακριά από το σημείο της τραγωδίας.

Συγκεκριμένα η υπ’ αριθμόν 273 φωτογραφία των πραγματογνωμόνων για το δυστύχημα προβληματίζει την οικογένεια, καθώς η τελική θέση που βρέθηκε το κλειδί δεν ήταν εντός της καμπίνας του αυτοκινήτου, αλλά πολλά μέτρα μακριά.

Οι πραγματογνώμονες μάλιστα δεν εξηγούν πώς βρέθηκε εκεί το κλειδί, αν θα μπορούσε να βγει εκτός αυτοκινήτου, ενώ ήταν εν κινήσει ή μετά τη σφοδρή πρόσκρουση.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, ούτε οι άνδρες της Τροχαίας, ούτε της Πυροσβεστικής, αλλά ούτε και του ΕΚΑΒ ανέφεραν πως πήραν στα χέρια τους ή πέταξαν το κλειδί του τζιπ.

Επίσης, στην έκθεση του ιατροδικαστή αναφέρεται ότι ο 32χρονος τραγουδιστής είχε κακώσεις που δεν προκλήθηκαν από την ανατροπή του τζιπ, στο οποίο επέβαινε με τη Μίνα Αρναούτη και τη Φρόσω Κυριάκου.

Στην έκθεση, την οποία συνυπογράφουν ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Φίλιππος Κουτσάφτης και ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, ο κ. Ανδρέου περιγράφει, μεταξύ άλλων, με κάθε λεπτομέρεια κακώσεις στο σώμα του Παντελίδη, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό από τι προκλήθηκαν. Πάντως, o ειδικός ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Παντελίδη, μιλώντας στην «Espresso», εμφανίζεται κατηγορηματικός σε ό,τι αφορά το ποιος οδηγούσε το τζιπ: «Δηλώνω κατηγορηματικά και το υπογράφω και στην έκθεσή μου ότι ο Παντελής Παντελίδης ήταν στη θέση του συνοδηγού!

Σύμφωνα με τα εργαστηριακά και τα νεκροτομικά ευρήματα, το ποσοστό αλκοόλης που ανιχνεύθηκε στο αίμα και στα ούρα του ήταν τόσο υψηλό, που μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και κώμα. Με δεδομένο ότι ο Παντελίδης έπασχε από χρόνια μυοκαρδιοπάθεια με επηρεασμένη καρδιακή παροχή, είχε σίγουρα δυσκολία σε όραση, κίνηση, ομιλία, ήταν ληθαργικός και πιθανόν βρισκόταν σε καταπληξία. Προκύπτει σαφέστατη αδυναμία να οδηγήσει ένα όχημα 2,5 τόνων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, απ’ όσα κατέθεσαν η Φρόσω και η Μίνα, λίγα μέτρα πριν από το σημείο του δυστυχήματος το όχημα βρέθηκε σε αδιέξοδο και με όπισθεν βρέθηκε σε μεγάλη οδό. «Ο Παντελίδης δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει σε κανονική πορεία, πόσο μάλλον σε οπισθοπορεία. Ενας άνθρωπος που από το αλκοόλ που είχε καταναλώσει δεν είχε καθόλου περιφερική όραση, ήταν ταλαιπωρημένος και δεν είχε κοιμηθεί και μάλιστα να κάνει οπισθοπορεία σε έναν δρόμο που δεν είχε φωτισμό; Ηταν αδύνατον να χειριστεί το όχημα» εκτιμά ο κ. Ανδρέου.

Τα τραύματα

Οσον αφορά τα τραύματα του τραγουδιστή, επισημαίνει: «Από την πορεία της μεταλλικής κουπαστής που προκάλεσε τον θάνατο του Παντελίδη, τα τραύματα που φέρει και την κηλίδωση του αίματος στους πλευρικούς σάκους είναι σαφές ότι βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού». Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι, όπως προκύπτει από την πορεία εισόδου των κουπαστών στην καμπίνα, όποιος καθόταν στη θέση του οδηγού και πίσω από αυτήν δεν πρέπει να είχε τραυματιστεί καν.

Ο κ. Ανδρέου εξηγεί τους λόγους για τους οποίους υποστηρίζει πως δεν θα μπορούσε στη θέση του συνοδηγού να καθόταν άλλος, πλην του Παντελίδη: «Δύο είναι τα στοιχεία. Πρώτον, δεν θα μπορούσε να τον μετακινήσει μια κοπέλα εάν την είχε πλακώσει με το σώμα του και, δεύτερον, υπάρχει μια ισχυρή συνιστώσα. Ο Παντελίδης ήταν κυριολεκτικά καρφωμένος με την μπάρα. Ηταν εξαιρετικά δύσκολο να τον μετακινήσει κάποιος, αν όχι αδύνατον».

Η οικογένεια Παντελίδη, μάλιστα, έχει στα χέρια της τη μαρτυρία γυναίκας που, όπως λέει, είδε το φονικό τροχαίο. Η νεαρή μίλησε στη μητέρα του τραγουδιστή Αθηνά Παντελίδου, ζητώντας συγγνώμη γιατί τόσο καιρό δεν είχε εμφανιστεί.

«Ακουγα μία να γκαζώνει και μία να φρενάρει. Σκέφτηκα ότι ήταν κάποιος που μπέρδευε το γκάζι με το φρένο» φέρεται ότι ισχυρίζεται η μάρτυρας. «Το τζιπ σύρθηκε στο κιγκλίδωμα και τούμπαρε. Βγήκα από το αυτοκίνητό μου κι έτρεξα κοντά στο μαύρο τζιπ. Είδα μια νεαρή να βγαίνει από την πλευρά του οδηγού. Τη ρώτησα αν χρειάζεται κάτι και μου είπε “δεν οδηγούσα εγώ”. Στη θέση του συνοδηγού είδα τραυματισμένο τον άνδρα. Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα ποιος ήταν. Τον είδα στη θέση του συνοδηγού, γερμένο προς το παράθυρο. Τα πόδια του ήταν στη θέση του συνοδηγού». Κατά πληροφορίες, η γυναίκα είχε γράψει στο προφίλ της στο facebook στις 18 Φεβρουαρίου ότι είδε ένα τραγικό τροχαίο και πως η ημέρα της ξεκίνησε άσχημα.

Εξελίξεις αναμένονται τα επόμενα 24ωρα, καθώς η οικογένεια Παντελίδη είναι έτοιμη για μηνύσεις. Μαζί με τον δικηγόρο τους, τον γνωστό ποινικολόγο Χαράλαμπο Λυκούδη, οι γονείς του τραγουδιστή, έχοντας στα χέρια τους τα πορίσματα των -διορισμένων από τους ίδιους- τεχνικών συμβούλων, αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της Εισαγγελίας για να παραδώσουν τον σχετικό φάκελο αλλά και να καταθέσουν (περισσότερες από μία) μηνύσεις.

Αγνωστο είναι πώς θα κινηθούν με τους δικηγόρους τους η Φρόσω και η Μίνα, ενώ χθες η Αρναούτη εμφανίστηκε οργισμένη, με δύο αναρτήσεις της στο facebook. «Σε κάθε αμάξι που μπαίνω φωτογραφίζω τον οδηγό. Δεν την ξαναπατάω» έγραψε η νεαρή, που είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο τροχαίο και έδωσε μάχη για τη ζωή της, ενώ ακολούθησε νέα ανάρτηση: «Η υπομονή έχει όρια! Πληρώνετε δικούς σας και σας λένε αυτό που θέλετε να πουν (…) Εναν χρόνο ταλαιπωρούμαι και με χτυπάτε! Οδηγούσε εκείνος, σας αρέσει δεν σας αρέσει. Και θα με αποζημιώσετε μέχρι τελευταίας γρατζουνιάς».

espressonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook