Νέα συντρίμμια κι ένα καινούριο στοιχείο για τη χαμένη πτήση ΜΗ370 | Photos

νέα-συντρίμμια-κι-ένα-καινούριο-στοιχ-425045

Στη Μαδαγασκάρη εντοπίστηκαν πέντε νέα κομμάτια από συντρίμμια που μπορεί να ανήκουν στο εξαφανισμένο αεροσκάφος της μοιραίας πτήσης MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών. Δύο από τα κομμάτια έχουν σημάδια που μοιάζουν να προέρχονται από κάψιμο, στοιχείο που αναδεικνύεται για πρώτη φορά, ένα επιβεβαιωθεί.
asdahg5Το αεροσκάφος της πτήσης MH370 είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες και τα ίχνη του χάθηκαν τον Μάρτιο του 2014. Πιστεύεται πως συνετρίβη στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, αφότου είχε βγει εντελώς από την πορεία του.
asdahg6

Τα κομμάτια βρήκε ο «κυνηγός συντριμμιών» (debris hunter τον αναφέρει το BBC) Blaine Gibson, που είχε βρει και άλλα κομμάτια του αεροπλάνου. Το πιο σημαντικό εύρημα, σύμφωνα με τον Gibson, είναι τα δύο κομμάτια με τα σημάδια από κάψιμο που βρέθηκαν στη νοτιοανατολική Μαδαγασκάρη.

Είναι ασαφές, ωστόσο, εάν τα σημάδια αυτά προκλήθηκαν από φωτιά που εκδηλώθηκε πριν από τη συντριβή ή από κάψιμο μετά, σημειώνει ο ίδιος.

Τα νέα ευρήματα αποστέλλονται στους επιθεωρητές της υπηρεσίας Australian Transport Safety Bureau (ATSB).

Ο Gibson, δικηγόρος από το Σιάτλ, χρηματοδότησε ο ίδιος την έρευνά του για τον εντοπισμό συντριμμιών.

Η Αυστραλία ηγείται των επίσημων ερευνών με υποβρύχια drones και sonar ενώ συμμετέχουν η Μαλαισία και η Κίνα. Οι τρεις χώρες συμφωνούν πως απουσία «αξιόπιστων νέων πληροφοριών» η έρευνα αναμένεται να τερματιστεί αργότερα φέτος.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook