Νέα προθεσμία για τις απολογίες των «6» της Κρητικής μαφίας

νέα-προθεσμία-για-τις-απολογίες-των-6-131150

mafiaΝέα προθεσμία πήραν προκειμένου να απολογηθούν οι έξι του σκληρού πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης των εκβιαστών και τον τοκογλύφων. Οι έξι δεν εμφανίστηκαν τελικά στο δικαστικό μέγαρο καθώς κατόπιν συνεννόησης μεταξύ Ανακρίτριας και των δικηγόρων της υπόθεσης δόθηκε νέα παράταση για τις απολογίες. Έτσι οι μισοί θα απολογηθούν αύριο το πρωί στις 8.30 και οι υπόλοιποι το πρωί της Δευτέρας.

Αύριο απολογούνται: η σύζυγος του φερόμενου ως εγκεφάλου της εγκληματικής οργάνωσης, ο εργαζόμενος στη μεταφορική εταιρία του ζεύγους και ο υπάλληλος της ΔΕΗ με τις πολιτικές προσβάσεις και σχέσεις.

Τη Δευτέρα 9 το πρωί θα απολογηθεί ο φερόμενος ως εγκέφαλος, ο γεωπόνος από το Τυμπάκι και ο Ηρακλείώτης δικηγόρος.

Όπως έγινε γνωστό η νέα προθεσμία κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς καμία από τις δυο πλευρές δεν έχει προλάβει να προετοιμαστεί αφού πρόκειται για μια ογκοδέσταση δικογραφία 10.000 σελίδων που χρειάζεται να μελετηθεί.

Η διαδικασία των απολογιών που προβλέπεται να είναι μαραθώνια αναμένεται να ξεκινήσει στις 8 το πρωί της Δευτέρας. Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive στην Ανακρίτρια Ηρακλείου εμφανίστηκε ο συνύγορος των δυο αδερφών που ζουν στο εξωτερικό και εμπλέκονται στην υπόθεση. Όπως ανέφερε τα δυο αδέρφια σε βάρος τον οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την υπόθεση είναι στην διάθεση της δικαιοσύνης και θα εμφανιστούν προκειμένου να απολογηθούν …

Υπενθυμίζεται ότι μετά από μια μαραθώνια διαδικασία ο Εισαγγελέας Ηρακλείου άσκησε στους 6 κατηγορούμενους τις παρακάτω διώξεις:

– Aπάτη κατά του Δημοσίου με την  επιβαρυντική διάταξη του Ν.1608 (αφορά στις απάτες που υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ

– Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

– Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

– Απάτη σε βαθμό κακουργήματος

– Πλαστογραφία

– Τοκογλυφία

– Εκβίαση

– Απάτη στο Δικαστήριο

ενώ για ο ένας από τους έξι διώκεται και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Η δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά δέκα επτά άτομα και συγκεκριμένα τους παραπάνω έξι συλληφθέντες, δυο ακόμα ημεδαπούς – μέλη και εννέα ακόμα άτομα (οκτώ ημεδαποί και ένας αλλοδαπός) οι οποίοι συνεργάζονταν ή και παρείχαν συνδρομή στις παράνομες δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης.

 

Πηγή : cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook