Νέα παρέμβαση Ομπάμα προς Μέρκελ για την Ελλάδα: «Να επιτευχθεί μια ρεαλιστική συμφωνία»

νέα-παρέμβαση-ομπάμα-προς-μέρκελ-για-τ-226454

obama_merkelΤηλεφώνημα στην καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, με θέμα την Ελλάδα, έκανε την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με το Mega, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τη γερμανίδα καγκελάριο να γίνει προσπάθεια ώστε να βρεθεί μια λύση και «να επιτευχθεί μια ρεαλιστική συμφωνία για την Ελλάδα».

Ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε, επίσης, στην Ανγκελα Μέρκελ ότι χρειάζεται να υπάρξει μια συμφωνία που θα βασίζεται σε μεταρρυθμίσεις, ώστε να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη μέσα στη ζώνη του ευρώ.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ικανοποιείται το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για συζήτηση του ελληνικού ζητήματος στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες.

Μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, η επταμερής – τελικά – συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 9 μ.μ. την Πέμπτη.

Στη συνάντηση θα μετέχουν, εκτός από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ντόναλντ Τουσκ, και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ θα είναι επίσης παρών στη συνάντηση.

Οι επαφές θα γίνουν υπό το αρνητικό κλίμα που έχει καταγραφεί το τελευταίο 24ωρο για την Ελλάδα και λίγα 24ωρα πριν από την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στο Βερολίνο.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε πως θα θέσει το θέμα της ρευστότητας στις συναντήσεις που θα έχει με ανώτατους αξιωματούχους της ΕΕ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

tanea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook