Νέα διολίσθηση Μητσοτάκη: επικριτής των Ευρωπαίων και «λυτρωτής» των ενόχων

νέα-διολίσθηση-μητσοτάκη-επικριτής-τ-686461

Να κάνουμε απολογισμό: Τη μια μέρα ήλθε στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κομισιόν και είπε τα καλύτερα για τη χώρα- που βγαίνει οριστικά από το Μνημόνιο. Την Τρίτη ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ και επανέλαβε τα ίδια. Εκ παραλλήλου ένας ακόμη οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε την ελληνική οικονομία. Στο διεθνές περιβάλλον περισσεύουν οι θετικές αποτιμήσεις διεθνών οργανισμών, ΜΜΕ, πολιτικών παραγόντων της Ευρώπης.

Για έναν λογικό άνθρωπο είναι εμφανή τεκμήρια ότι η Ελλάδα οδεύει προς τη λήξη της μνημονιακής περιόδου. Το επιβεβαιώνουν άλλωστε τα οικονομικά μεγέθη της. Οι μέρες της διεθνούς αποδοκιμασίας των χώρας είναι πίσω. Οι πολίτες έχουν λόγους να ελπίζουν. Μένει να κλείσει και τυπικά το Μνημόνιο, ώστε να αναζητήσει η χώρα με τις δυνάμεις της τη χρηματοδότηση των αναγκών της -ως κανονικό μέλος της Ευρωζώνης. ΄

Κι όμως, σ’ αυτό το κλίμα κάποιος λέει τα αντίθετα: η χώρα… καταστρέφεται και πρέπει να γίνουν εκλογές για να «λυτρωθεί». Είναι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ενώ έχει υπόψη του τα προηγούμενα απευθύνεται οπαδούς τους κόμματός του σα να μην ακούν και να μην βλέπουν.

Δεν διαθέτει κανένα στοιχείο και καμία τεκμηρίωση για όσα λένε. Όπως χωρίς τεκμηρίωση είναι οι αμέτρητες υποσχέσεις που δίνει καθημερινά σε ένα κρεσέντο παλαιοκομματισμού. Με μόνιμη επωδό ότι η σημερινή κυβέρνηση έβλαψε τη χώρα. Όχι οι προηγούμενες.

Φταίει αυτός που την παρέλαβε χρεοκοπημένη, όχι αυτός που τη χρεοκόπησε. Ο Τσίπρας που έκανε υποχωρήσεις στην ιδεολογία του για να τη κρατήσει όρθια, όχι ο Μητσοτάκης που επιμένει στο σκληρό νεοφιλελευθερισμό και τις παραδόσεις της Δεξιάς. Ενώ οι Ευρωπαίοι -ως αρμόδιοι, ως εταίροι και ως δανειστές, αναγνωρίζουν τα επιτεύγματα της σημερινής κυβέρνησης ο Άδωνις Γεωργιάδης αναλαμβάνει να τους επιτεθεί ανοίκεια -και με βαλκάνια ασχετοσύνη-γιατί αντιμετωπίζουν … θετικά τον Τσίπρα.

Βαλκάνια ασχετοσύνη. Αλλά και ο ίδιος ο Μητσοτάκης διαμαρτύρεται σε παράγοντες του ΕΛΚ γιατί… υποστηρίζουν την Κυβέρνηση. Προκαλώντας απορία και δυσφορία σε βάρος του φυσικά: πώς είναι δυνατόν να κατηγορεί όσους… δεν κατηγορούν τη χώρα του!

Αυτή είναι η σημερινή ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατασκευάζει μια παράλληλη ψευδή πραγματικότητα. Με μια στρατιά επικοινωνιολόγων, μιντιάρχες και τους συνήθεις γελωτοποιούς του βασιλέως.

Δεν προσκομίζει το παραμικρό στοιχείο που να αμφισβητεί τις θετικές εκτιμήσεις για τη χώρα και τις προοπτικές της. Ούτε έχει να προτείνει κάτι διαφορετικό για όσα έγιναν ως τώρα. Δεν έχει καν να προτείνει κάτι για την περίοδο που αρχίζει μετά από το Μνημόνιο. Εκτός από τον… εαυτό του.

Αυτό από μόνο του θα μετατρέψει τη χώρα σε Παράδεισο. Δεν έχει ούτε πολιτική, ούτε σχέδιο. Ακόμη και ό,τι ονομάζει «πρόγραμμα» είναι στο… μιλητό. Στα χαρτιά δεν το είδαμε. Απλώς θέλει… να γίνει Πρωθυπουργός. Και χρησιμοποιεί κάθε μέθοδο παραπληροφόρησης.

Δεν περιμένει το τέλος της τετραετίας για να μιλήσουν οι πολίτες. Αυτό ακριβώς θέλει να προλάβει. Αν ολοκληρωθεί ο κύκλος, ο ίδιος θα μείνει μετέωρος. Η Ελλάδα εκτός Μνημονίου, με λύση στο Σκοπιανό, με κατοχυρωμένες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, με νέο προγραμματισμό για τη νέα περίοδο δεν θα προσφέρεται ως ακροατήριο στη ρητορική του, στις ακροδεξιές παρεκτροπές, τις κορώνες των ενόχων που την καταβαράθρωσαν.

Προσπαθεί, λοιπόν, να δημιουργήσει αναμπουμπούλα. Με μόνη επιδίωξη την εξουσία. Δεν έχει ούτε ιδεολογία, ούτε πολιτική. Έχει πάθος να γίνει Πρωθυπουργός σε πολίτευμα κληρονομικής Δημοκρατίας. Συνεπικουρούμενος από όσους έχουν ευθύνες για την καταστροφή, εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη και βουλιμία επιστροφής στην ασυδοσία. Ακολουθούμενος από μια κάστα οφσορούχων, τρωκτικών του δημοσίου, ευνοημένων από την κακή διακυβέρνηση του παρελθόντος, διακινητών μαύρου χρήματος, φανατικών αντιπάλων της προόδου και της δημοκρατικής οργάνωσης της χώρας.

Ο Κυριάκος γνωρίζει ποιοι ευθύνονται για τη χρεοκοπία. Τι έκαναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ πριν και κατά το Μνημόνιο. Αλλά αν το παραδεχτεί πρέπει να φύγει από την πολιτική. Το παρελθόν του κόμματός του και η οικογενειακή του παράδοση δεν είναι καλοί σύμμαχοι στην τυφλή επιδίωξή του να αποκτήσει εξουσία. Για να αποδείξει ότι το αξίζει.

Κατηγορεί τον Πρωθυπουργό για το όντως προβληματικό εξάμηνο της πρώτης κυβέρνησής του και ξεχνάει τις προβληματικές δεκαετίες του κόμματος του και του ΠΑΣΟΚ. Ενταφιάζει την πολιτική και βάζει στη θέση την επικοινωνία. Οι ακόλουθοι του στα ΜΜΕ προπαγανδίζουν την ανάγκη να επικρατήσει, όχι για να εφαρμόσει μια πολιτική, αλλά για να… τιμωρήσει τον Τσίπρα και να «κακοπεράσει η Αριστερά». Από αυτούς που μπαινοβγαίνουν σήμερα στα ανακριτικά γραφεία…

Ο Μητσοτάκης είπε «εκλογές για να λυτρωθεί η χώρα». Εννοεί ότι θα λυτρωθούν οι υπεύθυνοι του δράματος, οι εμπλεκόμενοι στα σκάνδαλα και τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, οι οπισθοδρομικοί που κάνουν πάρτι στη σημερινή ΝΔ. Οι «νταβατζήδες» και τα «διαπλεκόμενα συμφέροντα» -κατά τους χαρακτηρισμούς πρωθυπουργών της ΝΔ, τα αρπακτικά και οι νεόπλουτοι της ανομίας.

Αν σε όλους αυτούς που στέκονται δίπλα του προσπαθεί να πείσει ότι θα λυτρώσει, άξια η προσπάθειά του. Το θέμα όμως είναι τι θα πουν οι υπόλοιποι. Γιατί στην πολιτική το λογαριασμό τον κάνει πάντα ο ξενοδόχος και ποτέ οι δημοσκόποι, οι μιντιάρχες και η διατεταγμένη εφημεριδογραφία….

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook