Νέα δημοσκόπηση… Όλοι ευχαριστημένοι

νέα-δημοσκόπηση-όλοι-ευχαριστημένο-308482

Σημαντικά είναι τα ευρήματα που προκύπτουν από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Rass για την εφημερίδα Το Παρόν.

  • Πρόθεση Ψήφου

Η δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 2,8 μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κερδίζει όχι τόσο από την ανανέωση από την αλλαγή ηγεσίας αλλά περισσότερο από τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ. Το προβάδισμα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οφείλεται και στο μεγάλο ποσοστό συσπείρωσης που εμφανίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ανέρχεται στο 80,8% σε αντίθεση με τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στο 57,2%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 26,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,4% στην τρίτη είναι το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή με 6,4% και ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,3% η Ένωση Κεντρώων με 4,7% ενώ εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ με 2,8%, το Ποτάμι με 2,3% η Λαϊκή Ενότητα με 2%.

  • Ψήφος εμπιστοσύνης στον Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αντέχει παρά τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνησή του. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 45% πιστεύει ότι είναι έντιμος πολιτικός, το 35,7% ότι είναι καλός πρωθυπουργός, το 43,5% ότι έχει ηγετικές ικανότητες και το 44,6% ότι έχει τη βούληση να ανασυγκροτήσει τη χώρα.

  • Συγκάλυψε τη λίστα Μπόργιανς ο Σαμαράς

Οι πολίτες που ρωτήθηκαν στη δημοσκόπηση καταδίκασαν την κυβέρνηση Σαμαρά και στη συντριπτική τους πλειονότητα, πιστεύουν ότι πρόθεση του πρώην πρωθυπουργού ήταν να συγκαλύψει φοροφυγάδες, ενώ την ίδια άποψη έχει και το 49,5% των ψηφοφόρων της ΝΔ. Πιο συγκεκριμένα το 74,1% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μη παραλαμβάνοντας τη λίστα Μπόργιανς «προσπάθησε να συγκαλύψει περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής».

Το 34,3% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής, αντίθετα τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον εμπιστεύεται το 26,5%.

Τέλος σε σχέση με ένα από τα βασικά θέματα της επικαιρότητας το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες και την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα media, οι πολίτες σε ποσοστό 86,1% πιστεύει ότι τα ΜΜΕ κάνουν κατάχρηση του ρόλου τους, ενώ ένας στους δύο συμφωνεί με την πρωτοβουλία τη κυβέρνησης να προχωρήσει στην αδειοδότηση των καναλιών.

Πηγή: Το Παρόν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook