Νέα δημοσκόπηση | Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,9 -Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

νέα-δημοσκόπηση-μπροστά-ο-συριζα-με-39-τ-62340

dimoskopisi-2

Προβάδισμα, με 3,9, του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση της Καπα Research που δημοσιεύει η εφημερίδα Τo Βήμα της Κυριακής

Η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, ενώ το Ποτάμι έρχεται πέμπτο. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 27,4% των ερωτηθέντων έναντι 23,5% της ΝΔ, η ΧΑ 6,4%, το ΠΑΣΟΚ 5,8%, το ΠΟΤΑΜΙ, 5,6%, το ΚΚΕ 5,3%, οι ΑΝΕΛ 3,8%, ο ΛΑΟΣ 1,6% και η ΔΗΜΑΡ 1,1%%.

Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα, στο ερώτημα για το ποιός είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός, συγκεντρώνοντας το 42,5% έναντι 36,1% του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενας στους δύο πολίτες ( το 50,8) θα ήθελε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή, χωρίς να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές ενώ το 42,3% επιθυμεί ο Πρόεδρος να εκλεγεί από νέα Βουλή η οποία θα προκύψει μετά από εκλογές.

Το 52,4% μάλιστα θεωρεί πως οι πρόωρες εκλογές θα ήταν αρνητική εξέλιξη για την οικονομία της χώρας και την ελληνική κοινωνία, την ώρα που το 46,5% δηλώνει πως δεν έχουμε αποφύγει τον κίνδυνο της εξόδου της χώρας από το ευρώ έναντι του 45,2% που θεωρεί πως δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Το 40,3% θεωρεί πως καταλληλότερη κυβέρνηση θα ήταν αυτή που θα είχε ως κορμό της τη ΝΔ ενώ το 39,5% τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook