Νέα δημοσκόπηση… Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ είναι…

νέα-δημοσκόπηση-η-διαφορά-συριζα-νδ-227109

dimoskopisiΠροβάδισμα καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Kapa Research που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 36,9%, έναντι της ΝΔ που βρίσκεται στο 21,7% ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 7,3%. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό  5,7%, το ΚΚΕ 5%, οι ΑΝΕΛ 4,6%, το ΠΑΣΟΚ 3,9%, άλλο κόμμα επέλεξε το 4,8% των ερωτηθέντων ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 9,1%.

Στην ερώτηση «Τι πιστεύετε ότι είναι καλύτερο για τη χώρα», το 71,9% θεωρεί ότι μια συμφωνία με τους δανειστές είναι η καλύτερη λύση ενώ το 72,9 των ερωτηθέντων δήλωσε πως επιθυμεί την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ. Ωστόσο, το 68,8% εκτιμά πως είναι υπαρκτός ο κίνδυνος εξόδου από την Ευρωζώνη και το 52,4% συμφωνεί με την άποψη και τα δημοσιεύματα ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας με το 45,1% να διαφωνεί.

Το 50,2% δηλώνει ότι τους εκφράζει ο τρόπος με τον οποίο διαπραγματεύεται η κυβέρνηση την ώρα που το 44,2% θεωρεί πως η καλύτερη επιλογή είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Δημοψήφισμα επιθυμεί το 32,7% των ερωτηθέντων σε αντιδιαστολή με το 18,7% που προτιμά την προκήρυξη νέων εκλογών.

Τέλος, οι πολίτες δείχνουν να επιθυμούν την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ μέσα στο 2015 σε ποσοστό 71,8% ενώ το 70,6% των ερωτηθέντων δεν θεωρεί πως είναι υποχρεωτικό να προχωρήσει η κυβέρνηση στην άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Δείτε τα στοιχεία της δημοσκόπησης:

Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook