Νέα δημοσκόπηση δείχνει μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ

νέα-δημοσκόπηση-δείχνει-μπροστά-τον-σ-308482

H δημοσκόπηση της Bridging Europe για την εφημερίδα «Το Χωνί»

Το 69% των ερωτηθέντων «συμφωνεί με την κυβέρνηση ότι η ακύρωση του διαγωνισμού από το ΣτΕ μας επιστρέφει στο προηγούμενο αντισυνταγματικό καθεστώς», ενώ 4,2 μονάδες μπροστά βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου.

 

Τα βασικά ευρήματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύεται σήμερα Κυριακή 6 Νοεμβρίου στο «Χωνί»:prothesi_psifou

– 4,2 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ. ΣΥΡΙΖΑ: 22,1%, ΝΔ: 17,9%.

– 69%: Συμφωνώ με την κυβέρνηση ότι η ακύρωση του διαγωνισμού από το ΣτΕ μας επιστρέφει στο προηγούμενο αντισυνταγματικό καθεστώς (28%: Διαφωνώ).

– 58%: Καλά έκανε η κυβέρνηση και υπενθύμισε ότι το ΣτΕ έχει κρίνει συνταγματικό το πρώτο μνημόνιο, το PSI και το κλείσιμο της ΕΡΤ (29%: Δεν έκανε καλά).

– 48%: Το υψηλό τίμημα του διαγωνισμού απέδειξε πόσα έχανε το δημόσιο όλα τα προηγούμενα χρόνια που διενεργούνταν διαγωνισμοί (33%: Δεν αποδεικνύεται καμία ζημιά του δημοσίου).

– 51%: Οι δικαστές όφειλαν να λάβουν υπόψη τους τα χρήματα που θα βγουν από το δημόσιο ταμείο (40%: Δεν όφειλαν).

– 68%: Συμφωνώ να υπάρχει κατώτατο όριο 400 εργαζομένοι ανά τηλεοπτικό σταθμό (27%: Το κατώτατο όριο προσβάλλει το «διευθυντικό δικαίωμα»).

– 68%: Συμφωνώ ότι για τις προσωρινές βεβαιώσεις λειτουργίας η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει τίμημα ανάλογο με αυτό που προέκυψε από το διαγωνισμό (27%: Διαφωνώ).

– 59%: Διαφωνώ με τον κ. Μητσοτάκη που ζήτησε εκλογές μετά την απόφαση του ΣτΕ (28%: Συμφωνώ).

– 42%: Η αυξημένη πλειοψηφία για τη συγκρότηση του ΕΣΡ στοχεύει στην επίτευξη συναινέσεων (26%: Η αυξημένη πλειοψηφία έχει στόχο να μπορεί η αντιπολίτευση να μπλοκάρει ad hoc νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης).

– 41%: Έπρεπε να γίνουν οι δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη μετά την απόφαση του ΣτΕ (28%: Δεν έπρεπε να γίνουν).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook