Μύρισε Κρήτη, η «Αιώνια Πόλη»

μύρισε-κρήτη-η-αιώνια-πόλη-68401

cerealia3Το σκηνικό στήθηκε στο μοναδικό αρχαιολογικό χώρο «Των Θερμών Λουτρών του Διοκλητιανού». Τον τόνο έδωσε η μελωδία της κρητικής λύρας, το χρώμα η ερμηνεία μιας Χανιώτισσας ηθοποιού και όσο για τη γεύση και τη μυρωδιά …αφέθηκαν στα εκλεκτά εδέσματα της κρητικής γαστρονομίας.

Το αποτέλεσμα; Η δημιουργική σύνθεση δύο αρχαίων πολιτισμών, στο πλαίσιο ενός μεγάλου Μεσογειακού Φεστιβάλ.

Το, CEREALIA 2013 που είναι φέτος αφιερωμένο στην Περιφέρεια Κρήτης, άνοιξε χθες τις πύλες του στη Ρώμη, παρασύροντας τους παρευρισκόμενους σε ένα μοναδικό ταξίδι.

Ποιητικό…ceralia2

…και γευστικόcerealia1

Το φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα Σάββατο με ειδική εκδήλωση στην Ελληνική Πρεσβεία με τις «Γεύσεις της Κρητικής Γης» όπου επιτόπου θα μαγειρεύονται Κρητικά φαγητά κα θα προσφέρονται στους παρευρισκόμενους προωθώντας έτσι τα Κρητικά προϊόντα και την παραδοσιακή Κρητική Κουζίνα – γαστρονομία.

Σ. Αρναουτάκης: «Να ‘παντρέψουμε’ τα τοπικά μας προϊόντα με τον τουρισμό

«Μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές στοχεύουμε να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο στις διεθνείς αγορές τους δυο βασικούς πυλώνες της Κρητικής οικονομίας τον πρωτογενή μας τομέα και τον τουρισμό.

Με στοχευμένες δράσεις εδώ στην Ρώμη θέλουμε να αναδείξουμε τα πιστοποιημένα ποιοτικά μας προϊόντα, για να κατακτήσουν τις αγορές του εξωτερικού», τόνισε από τη Ρώμη ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook