Μπόρις Τζόνσον για τον «εξευτελισμό της Ελλάδας»: Aν νομίζετε ότι η κρίση τελείωσε, ήπιατε πολλή ρετσίνα!

μπόρις-τζόνσον-για-τον-εξευτελισμό-τ-638261

O Mπόρις Τζόνσον είναι fun της Ελλάδας…  Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας και υπέρμαχος του Brexit πέρασε λίγες ημέρες στο Πήλιο και με αφορμή την επίσκεψή του στην χώρα μας έγραψε άρθρο στην Telegraph για το ευρώ και την κρίση.

«Βλέποντας  κανείς τις πολύβουες μαρίνες και τα γεμάτα εστιατόρια, να πειστεί ότι η κρίση του ευρώ έχει φτάσει στο τέλος της. Ότι ο καλός κύριος Ντράγκι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας βρήκε τη λύση, ότι το ευρώ είναι πλέον είναι υγιές, και οι χώρες της Μεσογείου είναι στον δρόμο της ανάκαμψης. Και τότε ίσως αναρωτηθείς αν έχουν δίκιο όταν λένε ότι ότι η προσωρινή ανάκαμψη του ευρώ αποδεικνύει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να ποντάρει στο να μείνει πιστό στις Βρυξέλλες, κάνοντας ακριβώς ότι μας πει η ΕΕ, ακόμη κι όταν δεν θα έχουμε επιρροή στις όποιες αποφάσεις. Αν αυτό το συμπέρασμα σου μετά από μία εβδομάδα στο ήλιο, τότε ήπιες πολλή ρετσίνα. Το τέλος της κρίσης του ευρώ απέχει…  Το ενιαίο νόμισμα παραμένει καταστροφικό και είναι πολύ πιθανό μία μέρα να καταρρεύσει».

«Η περίπτωση της Ελλάδας αποτελεί μάθημα για την τρέλα κάθε χώρας που επιτρέπει να δέχεται μπούλινγκ από τους διαπραγματευτές της ΕΕ. Αν οδηγήσεις σε οποιαδήποτε μεγάλη ελληνική πόλη μακριά από τα τουριστικά σημεία, θα δεις σε κάθε κτήριο που έχει μπει λουκέτο και σε κάθε σπασμένο τζάμι την απελπισία και την απόγνωση της ελληνικής βιομηχανίας, η οποία σε τρία χρόνια, από το 2010 γνώρισε μείωση από 80.000 εργοστάσια, σε 57.000. Στα γκράφιτι θα δεις την οργή μιας χαμένης γενιάς νέων ανθρώπων που ακόμη αισθάνονται ότι δεν έχουν καμία ελπίδα να βρουν δουλειά. Η ανεργία είναι ακόμη στο 20%, η οικονομία είναι ακόμη στο 25%, μεγαλύτερη από το 2008  ενώ το 35% ζει στην απόλυτη ανέχεια». «Η τραγωδία των Ελλήνων ήταν ότι ποτέ δεν είχαν τα κότσια να πουν στους Ευρωπαίους αξιωματούχους να πάνε στα τσακίδια». Τονίζει δε ότι «όταν η Ευρώπη αποφάσιζε να επιβάλει το μνημόνιο στην Ελλάδα, δεν σκεφτόταν τη χώρα και τους πολίτες της. Σκεφτόταν μόνο την ΕΕ. Έτσι η Ελλάδα βρέθηκε στην τρομακτική θέση να διαπραγματεύεται με ανθρώπους που δεν νοιάζονταν για τα συμφέροντά της, αλλά θεωρούσαν ότι θα ήταν πολιτικά χρήσιμο να κάνουν την Ελλάδα παράδειγμα για τις υπόλοιπες χώρες, και με το να κάνουν τη χώρα να υποφέρει θα απέτρεπαν οποιονδήποτε μελλοντικά θα έμπαινε σε πειρασμό να διαφοροποιηθεί από τις Βρυξέλλες».

Η Ελλάδα αποτελεί πλεόν μία οικονομική αποικία της Γερμανίας, με οικονομία όμως που βρίσκεται καταχρεωμένη. «Κοιτώντας στη Μεσόγειο, θα δεις στοιχεία της ίδιας ιστορίας. Πώς το ευρώ όχι μόνο απέτυχε στον σκοπό του, αλλά κατέληξε στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό για το οποίο προοριζόταν», λέει.

«Κοιτάξτε τον εξευτελισμό της Ελλάδας, μέλους της ΕΕ, και αναρωτηθείτε πώς θα νομοθετήσει η Ένωση με τον Ηνωμένο Βασίλειο εκτός, όταν δεν θα μπορούμε πια να να κάνουμε τίποτα για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας από το βάρος αυτών των κανονισμών. Η ελληνική ταλαιπωρία συνεχίζεται και το μάθημα είναι ξεκάθαρο. Όπως εξήγησε ο πρώην ΥΠΟΙΚ, Γιάνης Βαρουφάκης, η τραγωδία των Ελλήνων ήταν ότι ποτέ δεν μπόρεσαν να πουν στους Ευρωπαίους να πάνε στα τσακίδια. Δεν μπόρεσαν ποτέ να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να τρέξουν την οικονομία προς όφελος των ψηφοφόρων. Αυτό θα σιχύσει και για τη Βρετανία. Ετοιμαζόμαστε να κάνουμε ένα ιστορικό λάθος και να μετατρέψουμε τη χώρα μας σε κάποια που απλά θα δέχεται εντολές από τις Βρυξέλλες, χωρίς λόγο στις αποφάσεις και τους κανονισμούς. Με παράδειγμα την Ελλάδα, αναρωτηθείτε: Η ΕΕ θα δρα προς όφελος δικό μας και της Βρετανίας ή της ίδιας της Ένωσης; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Είναι γραμμένη σε γκράφιτι σε όλη την Ελλάδα».

Πηγή: thetoc.gr

One thought on “Μπόρις Τζόνσον για τον «εξευτελισμό της Ελλάδας»: Aν νομίζετε ότι η κρίση τελείωσε, ήπιατε πολλή ρετσίνα!

  1. Έχει πολύ δίκιο ο Εγγλέζος. Επαναλαμβάνω μερικά πράγματα από παλιότερα post μου αλλά μια χώρα με 170 δις ΑΕΠ και 320 δις χρέος, μια χώρα με:
    1. Παραγωγική δραστηριότητα μηδέν
    2. Οικονομία βασιζόμενη κυρίως στις υπηρεσίες
    3. Αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο
    4. Ανεργία, διαφθορά, υπερφορολόγηση
    5. Φοροδιαφυγή (80% της φορολογίας προέρχεται από μισθωτούς και 5% από ελεύθερους επαγγελματίες)
    είναι μαθηματικά επιβεβαιωμένο ότι άγει σε νέα κρίση, μόλις τα 5πλασια από τον ESM επιτόκια των περιβόητων «αγορών» θα αρχίσουν να ανατροφοδοτούν το δυσθεώρητο χρέος των 320 δις.
    Τα υπόλοιπα που ανακοινώνουν τα πολιτικά κόμματα (κυβερνώντα και αντιπολιτευόμενα) για εξόδους και μη εξόδους, για μειώσεις συντάξεων ή αλλαγές νόμων είναι «χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς» που κατοικούν αυτήν την χώρα. Λυπηρό…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook