Μπριζίτ από… χρυσό: Πόσο επιβαρύνει η «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας τους φορολογούμενους;

μπριζίτ-από-χρυσό-πόσο-επιβαρύνει-η-596714

Οργιάζουν οι φήμες ότι η Μπριζίτ Μακρόν κοστίζει στους Γάλλους το ποσό των 200.000 ευρώ μηνιαίως.

Η γαλλική εφημερίδα Liberation εξηγεί σε εκτενές άρθρο της ότι, η ομάδα της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας αποτελείται από πέντε συνεργάτες, οι οποίοι κοστίζουν 75.000 το μήνα.

Το αυτοκίνητο της Μπριζίτ 45.000 ευρώ το μήνα (αν και έχει διευκρινιστεί από το Ελιζέ ότι μοιράζεται το ίδιο αυτοκίνητο με τον σύζυγό της), η κόμμωση και το μακιγιάζ της 15.000 ευρώ το μήνα και τα έξοδα παράστασης 50.000 ευρώ το μήνα.

Από το Μέγαρο των Ηλυσίων έγινε η ακόλουθη επισήμανση: Η Μπριζίτ Μακρόν διαθέτει τρεις συμβούλους και όχι πέντε.

Πέντε ήταν ο αριθμός των συνεργατών της Βαλερί Τριερβελέρ, πρώην Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, και πρώην ερωμένης του Φρανσουά Ολάντ. Μόνο που δεν αυτοί δεν κόστιζαν 75.000 ευρώ το μήνα αλλά 19.742 ευρώ.

Πριν από την Βαλερί, στο Ελιζέ ήταν ένοικος η Κάρλα Μπρούνι. Η τρίτη σύζυγος του Νικολά Σαρκοζί, ως Πρώτη Κυρία, είχε συνολικά οκτώ συνεργάτες που επιβάρυναν τους Γάλλους φορολογούμενους με το ποσό των 36.448 ευρώ.
Και για το site που «έτρεχε» ως «Πρώτη Κυρία», το ποσό ανέβαινε στα 60.000 ευρώ. Και πάλι κάτω από το συνολικό ποσό που κοστίζει η τριμελής ομάδα της Μπριζίτ.

Οι συνεργάτες της Πρώτης Κυρίας έχουν κι άλλο ένα μέλημα: Η Μπριζίτ δέχεται ημερησίως 140 με 170 γράμματα συμπολιτών της τα οποία βεβαίως δεν διαβάζει η ίδια αλλά η ομάδα της.
Σε ότι αφορά την ενδυμασία του προεδρικού ζεύγους, έχει διευκρινιστεί από το Ελιζέ ότι, ο Εμμανουέλ και η Μπριζίτ βάζουν οι ίδιοι το χέρι στην τσέπη για τα ρούχα τους. Κατά συνέπεια, τα έξοδα παράστασης που ακούγονται για τους Μακρόν, ύψους 50.000 ευρώ, τίθενται υπό αμφισβήτηση.
Για τη γαλλική εφημερίδα Liberation, η Μπριζίτ επιβαρύνει με την ομάδα της πολύ περισσότερο τους Γάλλους φορολογούμενους σε σχέση με τις άλλες δύο τελευταίες Πρώτες Κυρίες (Βαλερί,Κάρλα) της Γαλλίας.

Ωστόσο, γενικά, η σύζυγος του Μακρόν δεν κοστίζει στους Γάλλους 200.000 ευρώ το μήνα. Το ποσό είναι μάλλον υπερεκτιμημένο, σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα.

Πρωτο Θεμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook