Μπράβο Απόστολε… Δεύτερος στην Ευρώπη με νέο πανελλήνιο ρεκόρ ο Παπαστάμος

μπράβο-απόστολε-δεύτερος-στην-ευρώπ-711683

Μια τεράστια επιτυχία, την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής στην καριέρα του στην κολύμβηση σφράγισε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κολύμβησης που διεξάγεται στο Ελσίνκι ο Απόστολος Παπαστάμος.

Ο Χανιώτης πρωταθλητής χάρη σε μια εντυπωσιακή κούρσα, κατάφερε να κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ. μικτή, σημειώνοντας χρόνο 4:17.44. Μάλιστα, θα μπορούσε να έχει στεφθεί ακόμα και πρωταθλητής Ευρώπης, ωστόσο έχασε για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου το χρυσό μετάλλιο από τον Ρώσο, Μαξίμ Στούπιν, που αναδείχτηκε πρώτος με 4:16.79. Οσον αφορά την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, αυτό κατέληξε στον Βρετάνο, Ντιν Τόμας με 4:18.07.

Πέρα από αυτό το γεγονός ωστόσο, ο χρόνος του Παπαστάμου αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο ο ίδιος κατάφερε όχι απλά να βελτιώσει, αλλά να συντρίψει, μιας και ο προηγούμενος χρόνος ήταν 4:20.02, τον οποίο είχε πετύχει στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Γυμνασιάδας που είχε διεξαχθεί πριν από μερικούς μήνες στο Μαρόκο! Ουσιαστικά, ο Παπαστάμος κατάφερε να «κατεβάσει» το πανελλήνιο ρεκόρ κατά τρία σχεδόν δευτερόλεπτα, επίδοση πραγματικά εντυπωσιακή!

Ο Παπαστάμος επιβεβαιώνει έτσι ότι το αγώνισμα των 400μ. μικτή είναι το καλό του αγώνισμα σε σχέση τουλάχιστον με τα 200μ. μικτή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων βελτίωσε σημαντικά το χρόνο του σε σχέση με τον πρωινό ημιτελικό, κολυμπώντας σε 4:20.80. Ουσιαστικά, ο Παπαστάμος προκρίθηκε με το δεύτερο καλύτερο χρόνο στον τελικό, πίσω από τον τελικό νικητή, Μαξίμ Στούπιν που στον ημιτελικό είχε 4:20.67.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook