Μπλουμ… Τατσόπουλος και Ψαριανός βουτάνε στο Ποτάμι του Σταύρου

μπλουμ-τατσόπουλος-και-ψαριανός-βου-172381

potami_tatso_psarianosΟ πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, μίλησε στον ΒΗΜΑ FM και απάντησε για τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη αλλά και για το μετεκλογικό σκηνικό.

«Για χιλιοστή φορά, απαντώ σ’ αυτήν την «αιφνιδιαστική» ερώτηση ότι θέλω να κατέβω με το Ποτάμι, αλλά θα το αποφασίσει το Ποτάμι», είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

«Πρέπει να συζητάμε με το ρεαλιστικό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι γεγονός ότι το βαθύ ΠΑΣΟΚ, που είναι η ψυχή της Ελλάδας από αρχαιοτάτων χρόνων, έχει μπει στον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει να συνεχιστεί η διαφθορά και να μην αγγίξουμε κανέναν. Δεν θα συνεργαστεί λοιπόν το Ποτάμι με κανέναν άνευ όρων», είπε σε άλλο σημείο παίρνοντας σαφή θέση υπέρ του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο δε Γρηγόρης Ψαριανός δεν κρύβει και εκείνος την επιθυμία του να είναι υποψήφιος του κ. Θεοδωράκη. «Θα ήθελα το “Ποτάμι” να είναι βασικός παίκτης στην ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου, αλλά αν γίνουν σύντομα εκλογές, είναι το μόνο κόμμα στο οποίο θα επιθυμούσα να είμαι υποψήφιος», είπε την Πέμπτη στην «Καθημερινή».

Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο βουλευτές ανήκουν ήδη στην Επιτροπή Διαλόγου του «Ποταμιού». Έτσι, η συναίνεση του κ. Θεοδωράκη θεωρείται προεξοφλημένη.

  • Αναλυτικά η συνέντευξη Τατσόπουλου:

Για τη δήλωση του Στ. Θεοδωράκη για το δημόσιο χρήμα

«Κάποια στιγμή, σε μια αποστροφή του λόγου του, ο Σταύρος είπε πως όσοι έχουν καταδικαστεί για διασπάθιση δημοσίου χρήματος θα πρέπει από εδώ και πέρα να τρέφονται στα συσσίτια. Ο Πάγκαλος, όμως, έδωσε μια εξήγηση σ’ αυτό που ήταν εντελώς κόντρα σ’ αυτό που είπε ο Σταύρος, ο οποίος, με παραστατικό τρόπο, είπε ότι σ’ αυτούς τους ανθρώπους, εκτός από το να τους βάλουμε φυλακή, θα πρέπει να τους κατασχέσουμε την περιουσία, ώστε να πηγαίνουν στα συσσίτια του δήμου.

Δεν είπε ότι θα παίρνουμε και μία κάμερα και θα πηγαίνουμε από δίπλα ή ότι θα τους διαπομπεύουμε επειδή θα κάθονται στη σειρά του συσσιτίου. Δεν είχε την έννοια της διαπόμπευσης, αλλά ότι οι άνθρωποι αυτοί που διασπάθισαν και πρώτα απ’ όλα πήραν χρήμα δημόσιο, θα πρέπει να τους αφαιρούμε και τα περιουσιακά στοιχεία».

Για τη σχέση του με το Ποτάμι

«Για χιλιοστή φορά, απαντώ σ’ αυτήν την «αιφνιδιαστική» ερώτηση ότι θέλω να κατέβω με το Ποτάμι, αλλά θα το αποφασίσει το Ποτάμι. Κι ευτυχώς που βγήκε αφότου είχα ανεξαρτητοποιηθεί… Ασφαλώς και υποστηρίζω, αλλά διαστρεβλώθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που είπε (σ.σ.: ο Στ. Θεοδωράκης για τα συσσίτια)».

Για το Ποτάμι και το μετεκλογικό τοπίο

«Αν λάβουμε υπόψη αυτό που δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, γήινες ή εξωγήινες, ότι θα είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, τι θα πρέπει να κάνουμε; Ασφαλώς αν δεν μας αρέσει, θα πάμε σε εκλογές, για να βγει το κόμμα που μας αρέσει. Αλλά επειδή δεν μπορούμε να πηγαίνουμε ες αεί σε εκλογές, θα πρέπει να συνεργαστούμε με το πρώτο κόμμα.

Και αυτό, βέβαια, πρέπει να γίνει με όρους και πρέπει να απασχολεί αυτό και το πρώτο κόμμα, διότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνει πρώτο κόμμα, αλλά σε καμία δημοσκόπηση δεν παίρνει αυτοδυναμία. Θα πρέπει λοιπόν να μάθει να συζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ και να μη λέει μόνο «μετανοείτε» στους άλλους και «δεχθείτε την ατζέντα μου». Διότι και το Ποτάμι είναι μια δύναμη εκλογίκευσης, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλά πράγματα. Και δυνάμεις λογικής υπάρχουν εκεί και δυνάμεις παράνοιας και αγγελοκρουσμένοι και τύποι που λένε να φύγουμε από το ΝΑΤΟ.

Υπάρχουν και άλλοι που λένε να φύγουμε από τον πλανήτη… Αλλά δεν μπορούμε να συζητάμε με όλους αυτούς. Πρέπει να συζητάμε με το ρεαλιστικό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι γεγονός ότι το βαθύ ΠΑΣΟΚ, που είναι η ψυχή της Ελλάδας από αρχαιοτάτων χρόνων, έχει μπει στον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει να συνεχιστεί η διαφθορά και να μην αγγίξουμε κανέναν. Δεν θα συνεργαστεί λοιπόν το Ποτάμι με κανέναν άνευ όρων.

Δεν θα γίνει «συμπλήρωμα διατροφής» κανενός. Αυτό θα γίνει κατανοητό φαντάζομαι από όλες τις δυνάμεις, αλλά από την άλλη πλευρά δεν θα αποκλείσει κανέναν που ο ελληνικός λαός του έχει δώσει το προβάδισμα.

Είναι ένα κράμα που παίρνει ιδέες και από τη δεξιά και από την αριστερή πλευρά και λέει ότι δοκιμάζουμε κάτι και αν μας φτιάχνει την κατάσταση, το κρατάμε. Αν όχι, το πετάμε στα σκουπίδια, είτε είναι αριστερής είτε φιλελεύθερης προέλευσης».

Πηγή: ΒΗΜΑ FM

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook