Μπαράζ συναντήσεων Βαγιωνάκη – Πολάκη επ’ ευκαιρία της εθνικής εορτής

μπαράζ-συναντήσεων-βαγιωνάκη-πολάκ-229624

grafeia syriza 24.3Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησαν οι βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλια Βαγιωνάκη και Παύλος Πολάκης, με εκπροσώπους φορέων και συλλογικοτήτων, εκμεταλλευόμενοι τη σύντομη διακοπή των εργασιών της Βουλής λόγω και της Εθνικής Εορτής.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τρίτης 24 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον προϊστάμενο και εργαζόμενους του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων (πρώην Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Χανίων).

Όπως ήταν λογικό, το ζήτημα που μονοπώλησε την κουβέντα δεν ήταν άλλο από την μεταφορά Δασκάλων και λοιπού προσωπικού του Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγίου ΚΑΠΝΚ από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Υπουργείο Παιδείας. Ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους πολλά χρόνια, παρά τις θετικές γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων Υπηρεσιακών Συμβουλίων και που απειλεί την ίδια τη λειτουργία του Σχολείου, που αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 32 παιδιά. Οι δύο βουλευτές δεσμεύτηκαν ότι θα ανακινήσουν το θέμα, είτε μέσω τροπολογίας στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, είτε μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Μεταξύ άλλων, τέθηκε το θέμα της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εργασίας των κτιρίων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, με βάση και την υπογεγραμμένη προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στον ΟΑΚ ΑΕ και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης. Το συγκεκριμένο κτίριο υπέστη ζημιές σε παλιότερο σεισμό και παρουσιάζει στατικά προβλήματα. Οι κκ. Βαγιωνάκη και Πολάκης παραδέχτηκαν την ανάγκη να προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα τα δύο έργα και υποσχέθηκαν να στηρίξουν με κάθε τρόπο την υλοποίηση τους.

proin-orfanotrofioΣΧΟΟΑΠ και Λαφονήσι

Λίγες ώρες αργότερα, τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκαν ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βάθης, συνοδευόμενος από κατοίκους του πρώην Δήμου Ιναχωρίου και εκπροσώπους του πολιτιστικού συλλόγου Πλοκαμιανών.

Ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση για το ΣΧΟΟΑΠ του πρώην Δήμου Ιναχωρίου – θέμα που έχει απασχολήσει την Κρητική κοινωνία και τη Βουλή τα τελευταία χρόνια – αλλά και για την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη Λαφονησιού.

Παράλληλα, συζητήθηκαν τα προβλήματα των λιμνοδεξαμενών, όπως επίσης και η ανάγκη ασφαλούς οδικής πρόσβασης στην περιοχή (Παράκαμψη Τοπολίων – Έλους κλπ). Αποφασίστηκε η από κοινού επιτόπια επίσκεψη στην περιοχή, προκειμένου να αποφασιστούν δράσεις για την προώθηση λύσεων στα προβλήματα της περιοχής.

Στις δύο παραπάνω συναντήσεις συμμετείχε επίσης και συνεργάτης του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και βουλευτή Χανίων, Γ. Σταθάκη.

Επίσκεψη στη Σούδα

Το βράδυ της ίδιας μέρας οι Πολάκης και Βαγιωνάκη συνάντησαν εκπροσώπους της Δημοτικής Ενότητας Σούδας, ντόπιους καταστηματάρχες και αντιπροσωπεία του πολιτιστικού συλλόγου Σούδας. Στην ίδια συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων και εκπρόσωπος της Ομάδας του Καλλιτεχνικού Χωριού.

Στο επίκεντρο του διαλόγου μπήκε η ανάγκη αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου της Σούδας. Ειδικότερη αναφορά έγινε στην διαμόρφωση της πλατείας και στην προώθηση της μελέτης που αφορά το λιμάνι και το τουριστικό καταφύγιο. Επιπλέον, όλες οι πλευρές επεσήμαναν την ανάγκη αντιμετώπισης του κυκλοφοριακών προβλημάτων της περιοχής.

Τέλος, οι δύο βουλευτές ενημερώθηκαν για τις μελέτη που αφορά τον υδροβιότοπο του Μορώνη, καθώς και για την ολοκλήρωση της μελέτης του αγωγού της αντιπλημμυρικής προστασίας που καταλήγει στον ποταμό Μορώνη.

Τόσο η κυρία Βαγιωνάκη, όσο και ο κύριος Πολάκης τόνισαν πως – σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση – θα συνδράμουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των δυσκολιών.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook