Μπαράζ συλλήψεων σε Χανιά και Ηράκλειο έπειτα από ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ

μπαράζ-συλλήψεων-σε-χανιά-και-ηράκλει-76521

astynomiaΜπαράζ συλλήψεων και σωρεία παραβάσεων διαπιστωθήκαν από την ΕΛ.ΑΣ σε Χανιά και Ηράκλειο  έπειτα από ελέγχους σε τουριστικές περιοχές.

Συγκεκριμένα, και όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου των αστυνομικών αρχών «στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδιασμού και στοχευμένων δράσεων, για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών, αλλά και την τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας που αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, ειδικοί αστυνομικοί έλεγχοι, στις τουριστικές περιοχές του Ηρακλείου (Χερσόνησος, Μάλια, Γούβες) και των Χανίων (Πλατανιάς, Αγία Μαρίνα, Σταλός).

Οι έλεγχοι οργανώθηκαν και διενεργήθηκαν στη βάση συγκεκριμένων σχεδίων που περιλαμβάνουν αυξημένα μέτρα ασφάλειας, αστυνόμευσης και τροχαίας, από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Χανίων και Ηρακλείου, με επίκεντρο την αντιμετώπιση των προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Στους ελέγχους αυτούς, συμμετείχαν (56) αστυνομικοί και διατέθηκαν (24) οχήματα, από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ηρακλείου και Χανίων, αλλά και την Υποδιεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, ενώ ελέγχθηκαν συνολικά (461) οχήματα και προσήχθησαν (135) άτομα.

Επιπλέον, στα αποτελέσματα των ελέγχων περιλαμβάνονται :

•η βεβαίωση τριακοσίων εβδομήντα δύο (372) παραβάσεων και

•η σύλληψη σαράντα (40) ατόμων,

που αφορούν κυρίως, σε αδικήματα και παραβάσεις όπως κατοχής ναρκωτικών ουσιών, άγρας πελατών, προστασίας ανηλίκων, υγειονομικού κανονισμού, παραβίαση σφράγισης καταστημάτων από την αρμόδια αρχή, αγορανομικού κώδικα και κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Σημειώνεται ότι, οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην τήρηση της νομιμότητας και την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook