Μπακλαβάς μελωμένος

μπακλαβάς-μελωμένος-690361

Από το πλούσιο ελληνικό ρεπερτόριο σε μπακλαβάδες άλλη μια συνταγή χωρίς σιρόπι ζάχαρης, αλλά με μέλι. Η πρότασή μας είναι να τον συνοδεύσετε με παγωτό.

Μερίδες:για τρία μπαστούνια Χρόνος προετοιμασίας:30′ Χρόνος μαγειρέματος:1:10′ Έτοιμο σε:1:40′

της Ιωάννας Σταμούλου

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

½ κιλό αμυγδαλόψιχα ή καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη

1 κουτ. γλυκού κανέλλα σε σκόνη

4-5 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 ποτήρι ελαιόλαδο

250γρ. μέλι

παγωτό για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε ελαφρά το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα αμύγδαλα ή τα καρύδια με την κανέλα.

Τοποθετείτε στον πάγκο σας το πρώτο φύλλο κρούστας και το αλείφετε με λάδι. Συνεχίζετε με δεύτερο φύλλο. Πασπαλίζετε με μίγμα αμυγδάλου, συνεχίζετε με 3ο φύλλο, πάλι μίγμα αμυγδάλου, 4ο φύλλο, μίγμα αμυγδάλου. Δεν ξεχνάτε να λαδώνετε τα φύλλα. Στο τέλος τα τυλίγετε κατά μήκος σε ρολό. Με κοφτερό μαχαίρι κόβετε το ρολό σε φέτες πάχους ενάμιση δαχτύλου περίπου. Αραδιάζετε τα ρολά σε λαδωμένο ταψί.

Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνετε δεύτερο και τρίτο μπαστούνι μπακλαβά το οποίο κόβετε επίσης σε φέτες και αραδιάζετε στο ταψί. Ζεσταίνετε καλά το λάδι που έχει περισσέψει και περιχύνετε με αυτό τα ρολά στο ταψί. Χαμηλώνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνετε τους μπακλαβάδες στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Μόλις τους βγάλετε ζεστούς από το φούρνο, τους περιχύνετε με το μέλι και τους αφήνετε να κρυώσουν. Τους σερβίρετε μαζί με παγωτό.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook