Μπήκαν τα χρήματα στους λογαριασμούς των πυρόπληκτων φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης

μπήκαν-τα-χρήματα-στους-λογαριασμούς-745855

Ξεκίνησαν να πιστώνονται οι λογαριασμοί των πυρόπληκτων φοιτητών.

Την περασμένη εβδομάδα ζητήθηκε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το IBAN των λογαριασμών των φοιτητών προκειμένου να τους δοθούν τα χρήματα που είχε υποσχεθεί το υπουργείο παιδείας ως βοήθημα.

Σήμερα το πρωί κάποιοι είδαν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα αυτά, ενώ μέσα σε 2 ημέρες αναμένεται να τα έχουν πάρει και οι 92 πυρόπληκτοι φοιτητές.

Την ίδια ώρα ομόφωνα αποδεκτή επί της αρχής, έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, στην συνεδρίαση της Δευτέρας 24ης Σεπτεμβρίου, η πρόταση του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, να δοθεί βοήθημα στους φοιτητές που διέμεναν στην εστία του Πανεπιστημίου Κρήτης.

«Έχει υπάρξει η διάθεση από την πλευρά του Δήμου του Ηρακλείου να προσφέρει από 1000 ευρώ σε κάθε ένα από τους 92 φοιτητές αλλά νομικές διαδικασίες καθυστερούν την όλη διαδικασία»,τονίζει πυρόπληκτος φοιτητής στο cretapost.gr.

Στέγαση πυρόπληκτων φοιτητών

Μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να έχει βρεθεί ξενοδοχείο και να μεταφερθούν οι 69 δικαιούχοι από τους 92. Σε ένα μήνα που θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός θα μπουν και οι υπόλοιποι ενώ από 1/01/19 θα εξασφαλιστεί η στέγαση και των 120 φοιτητών μαζί με τους πρωτοετείς. Αυτό ανακοίνωσε στην πρόσφατη επίσκεψη του στο Ηράκλειο ο πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας και δια Βίου Μάθησης Δημήτρης Ζέρβας.

Μιλώντας στο cretapost.gr πυρόπληκτος φοιτητής αναφέρει:«Επιβεβαιώθηκε με τραγικό τρόπο το δίκαιο των αιτημάτων των εστιακών φοιτητών και των συλλογών που χρόνια τώρα αναδεικνύουν την ακαταλληλότητα των εστιών και διεκδικούν σύγχρονες εστίες ενώ η απάντηση που λαμβάναμε και από το υπουργείο και από την Πρυτανεία είναι είτε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα είτε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τη βελτίωση της στέγασης. Διαχρονικά και ακόμα και μετά την πυρκαγιά υπουργείο και Πρυτανεία πετούσαν το μπαλάκι της ευθύνης ο ένας στον άλλον αδιαφορώντας για τα προβλήματα και αντιμετωπίζοντας τους φοιτητές ως περιττό κόστος (υποχρηματοδοτηση ιδρυμάτων και μέριμνας).
Οι φοιτητές όπως βλέπουμε έχουν κατηγοριοποιηθει σε δικαιούχους στέγασης και επιλαχόντες ενώ θα έπρεπε να αντιμετωπιζομαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο ως άμεσης προτεραιότητας όντας και οι 92 πυρόπληκτοι τονίζουν από την πλευρά τους οι φοιτητές.

Μάλιστα κάποιοι προσπαθούν να αποδείξουν ότι την ημέρα της πυρκαγιάς διεμεναν με την έγκριση της μέριμνας στην Εστία ως δικαιούχοι στέγασης αλλά η μέριμνα επανειλημμένα αμελεί την ένταξη τους στην λίστα των δικαιούχων διατηρώντας τους στους επιλαχόντες με αποτέλεσμα να στερούνται των δικαιωμάτων τους και να μένουν τώρα σε φιλικά τους πρόσωπα. Μάλιστα κάποιοι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μέχρι να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.»

Πηγή: cretapost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook