Μπέιμπι-σίτερ στο σπίτι | Τα σημάδια που δείχνουν ότι δεν είναι η κατάλληλη

μπέιμπι-σίτερ-στο-σπίτι-τα-σημάδια-που-488104

Το να ζει κανείς κοντά σε συγγενικά πρόσωπα, λένε ότι είναι ευτυχία, διότι στην περίπτωση που το άτομο αποφασίσει να κάνει οικογένεια, θα έχει πάντοτε μια βοήθεια από τους συγγενείς του ως προς τη φροντίδα των παιδιών.

Με τους περισσότερους γονείς να χρειάζεται να κάνουν μια και δύο δουλείες σήμερα για να τα βγάλουν πέρα, πως να ισχύει άλλωστε το αντίθετο;

Βέβαια, δεν είναι όλοι τόσο τυχεροί. Κάποιοι αναγκάζονται να επιλέξουν έναν ξένο άνθρωπο που θα εργαστεί για το σκοπό αυτό. Μιλάμε για τις babysitters, που οφείλουν να παρέχουν την κατάλληλη ασφάλεια και στοργή σε ένα παιδί τις ώρες που βρίσκονται μαζί του.

Οσο αγχωτικό ή στενάχωρο κι αν είναι αυτό, η επιλογή μιας babysitter κρίνεται αναγκαία, όμως απαιτείται ιδιαίτερη προετοιμασία από τους γονείς, για να καταλήξουν στον ιδανικό και πιο έμπιστο άνθρωπο.

Διαβάστε τι πρέπει να προσέξετε στα ραντεβού ή στα «δοκιμαστικά» με τις υποψήφιες babysitters.

Δεν ακούτε καμία σύσταση

Προσπαθείτε να μάθετε στοιχεία για το χαρακτήρα αυτής της γυναίκας αλλά και την ποιότητα της δουλειάς σας και το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό είναι να συγκεντρώσετε συστάσεις από το κοντινό σας περιβάλλον. Αν όμως οι γνωστοί σας αποφεύγουν να αναφερθούν στη συνεργασία τους μαζί της, τότε καλύτερα να μην την προσλάβετε.

Ασχολείται με το κινητό ασταμάτητα

Παρατηρείτε ότι η υποψήφια babysitter ασχολείται συνέχεια με το κινητό της, είτε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής σας είτε σε άλλες σημαντικές στιγμές που την έχετε καλέσει. Θα πρέπει να αναρωτηθείτε, αν θα έκανε το ίδιο όταν το παιδί σας έτρωγε για παράδειγμα το φαγητό του. Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα αδιαφορίας και ανευθυνότητας.

Οι απόψεις της για την πειθαρχία δεν συμφωνούν με τις δικές σας

Η επικοινωνία είναι το «κλειδί» για όλες τις σχέσεις. Ρωτήστε πώς θα αντιδρούσε αν το παιδί σας έβγαινε εκτός ορίων. Σκεφτείτε έπειτα το κατά πόσο συμβαδίζουν οι απόψεις περί τάξης και πειθαρχίας.

Κρατάει πολύ σοβαρή στάση – δεν δείχνει ενθουσιασμό

Αυτό που αναζητάει ένας γονιός, είναι ένας άνθρωπος που θα μπορεί να βάζει σε τάξη τα παιδιά και να τα ελέγχει, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ο ενθουσιασμός και η χαρά πρέπει να λείπουν από τη σχέση ανάμεσα σε αυτά και την babysitter. Το μυστικό κρύβεται στην ικανότητα αυτής της γυναίκας να διαχειρίζεται όλες τις καταστάσεις χωρίς πανικό και με έξυπνο τρόπο, ακόμα κι αν αυτός είναι δημιουργικός.

Δεν δείχνει την απαιτούμενη αυστηρότητα

Ποιο παιδί δεν θα λάτρευε έναν άνθρωπο, που του κάνει όλα τα χατίρια, χωρίς να βάζει περιορισμούς; Παρόλα αυτά, ακόμα και οι πιο φιλελεύθεροι γονείς έχουν τα δικά τους όρια και τις απαγορευτικές τους γραμμές, τις οποίες οι babysitter οφείλει να σέβεται και να ακολουθεί πιστά.

Οι οικονομικές απαιτήσεις της δεν συμβαδίζουν με τις δικές σας

Σας ζητάει παραπάνω χρήματα, θέλει να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο σας, απαιτεί να πληρώνεται όταν λείπει διακοπές. Αν δεν θέλετε να βρεθείτε προ εκπλήξεως, ξεκαθαρίστε όλα αυτά τα στοιχεία κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και κατοχυρώστε όσα συμφωνήσατε με ένα συμβόλαιο. Μην παραλείψετε να ελέγξετε την πιστοποίηση της.

Πηγή: bovary.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook