Μους σοκολάτας χωρίς τύψεις

μους-σοκολάτας-χωρίς-τύψεις-642801

Μπορεί να λείπουν τα αβγά από αυτή την μους αλλά σίγουρα δεν της λείπει η νοστιμιά. Σοκολατένια και με άρωμα εσπεριδοειδών, συνδυάζει το ιδανικά το αβοκάντο με το ρούμι και τον καφέ.

Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:30′ Χρόνος μαγειρέματος:0′ Έτοιμο σε:30′

Υλικά

2 αβοκάντο ώριμα, λιωμένα στο μπλέντερ

2 φύλλα ζελατίνης

180γρ. σοκολάτα άγλυκη

2 κουτ. σούπας κακάο

1 κουτ. σούπας στιγμιαίο καφέ

4 κουτ. σούπας βούτυρο

¼ κουτ. γλυκού εκχύλισμα πορτοκάλι

2 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι

3 κουτ. σούπας σιρόπι αγαύης ή μέλι

420γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

ξύσμα σοκολάτας και 1 πορτοκάλι χωρίς τη φλούδα και τη λευκή εξωτερική μεμβράνη, σε μικρούς κύβους

Διαδικασία

Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 10 λεπτά.

Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα, μαζί με το κακάο, τον καφέ, το βούτυρο, το εκχύλισμα πορτοκαλιού, το ρούμι και το σιρόπι αγαύης ή το μέλι, ανακατεύοντας συνεχώς με μία μαρίζ, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Στραγγίζετε τις ζελατίνες και τις λιώνετε μέσα στο μίγμα σοκολάτας. Προσθέτετε το αβοκάντο και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.

Τέλος προσθέτετε σιγά – σιγά την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μοιράζετε την μους σε ποτήρια ή μπολ και την φυλάτε στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσει. Διακοσμείτε με τα φιλετάκια του πορτοκαλιού και λίγο ξύσμα σοκολάτας και σερβίρετε.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook