Μους γιαουρτιού με ξηρούς καρπούς και φρούτα
Xρόνος εκτέλεσης: 10′ Χρόνος αναμονής: 30′ Μερίδες: 4 Βαθμός Δυσκολίας: 1
Υλικά
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, παγωμένο
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξηρούς καρπούς και φρούτα της επιλογής μας, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας (προσοχή το γιαούρτι και η κρέμα να είναι παγωμένα).
- Χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει για 5-7 λεπτά.
- Βάζουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 30 λεπτά (μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως αλλά καλό θα ήταν να κάτσει λίγο).
- Μοιράζουμε σε ατομικά μπολάκια και σερβίρουμε με ξηρούς καρπούς και φρούτα.
akispetretzikis.com