Μοσκοβισί: Επιθυμητή η επίτευξη συμφωνίας πριν το Πάσχα

μοσκοβισί-επιθυμητή-η-επίτευξη-συμφω-333505

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, πριν από μια εβδομάδα συνεδρίασε το Eurogroup επ’ αυτού. Φαίνεται ότι οι συζητήσεις προχωρούν προς τη σωστή κατεύθυνση. Όλα τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα το σημείωσαν αυτό», τόνισε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Mοσκοβισί, απαντώντας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, σε συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο με θέμα Πολιτικές Προτεραιοτήτων για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί, «την επιστροφή των επικεφαλής της αντιπροσωπείας Κοστέλο στις Βρυξέλλες, δεν θα πρέπει να την ερμηνεύουμε ως αποτυχία ή σαν τιμωρία. Πρόκειται για κάτι φυσιολογικό: Επιστρέφουμε – συνεχίζονται οι τεχνικές επαφές, ώστε να δοθεί συνέχεια όσο γίνεται πιο γρήγορα. Και η εκτίμηση στο Eurogroup είναι ότι πράγματι, είμαστε, μάλλον, στο σωστό δρόμο, αλλά κι εδώ «ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες». Επιθυμητό είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία για την αναθεώρηση πριν το Πάσχα. Μη με ρωτήσετε αν θα είναι το Καθολικό ή το Ορθόδοξο, αλλά πάντως, όσο γίνεται πιο γρήγορα!

Τέλος, όσον αφορά το προσφυγικό και την προσφυγική κρίση, η Επιτροπή είπε πως θα εκτιμήσουμε τις δαπάνες των χωρών για την προσφυγική κρίση, βάσει στοιχείων. Και αυτό το κάνουμε όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλες τις χώρες – μέλη που περνάνε κάτι αντίστοιχο».

Προηγουμένως, ενώπιον του αντιπρόεδρου της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, και του κ. Mοσκοβισί, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε κάνει την ακόλουθη παρέμβαση:

«Κύριε Μοσκοβισί και κύριε Ντομπρόβσκις, μπορείτε να μας πείτε πότε θα επιστρέψουν οι επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του Ελληνικού προγράμματος, από τη στιγμή που και οι δυο πλευρές λέτε ότι θέλετε αυτό να γίνει σύντομα και ότι είναι απολύτως εφικτό να γίνει σύντομα; Συμμερίζεστε την εκτίμηση ότι αυτή η αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου;

Δεύτερον: Η χώρα μου, η Ελλάδα, αντιμετωπίζει έκτακτες δημοσιονομικές δαπάνες λόγω της αντιμετώπισης του προσφυγικού, που γίνονται μεγαλύτερες γιατί η Ευρώπη δεν υλοποιεί τις αποφάσεις που έχει πάρει. Πώς αξιολογείτε την πρόταση που έχει ήδη κατατεθεί και στο Συμβούλιο και στην Κομισιόν, οι έκτακτες δημοσιονομικές δαπάνες μιας χώρας για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, να μην συνυπολογίζονται στο έλλειμμα;

Και τρίτον: Πώς εκτιμάτε την καθυστέρηση που προκύπτει εξαιτίας της αρνητικής στάσης ορισμένων χωρών στην ολοκλήρωση της τραπεζικής ενοποίησης και με τον Τρίτο Πυλώνα που είναι η εγγύηση των τραπεζικών καταθέσεων; Μπορεί να προχωράει μια ενοποίηση α λα καρτ;».

Πηγή : newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook