Μιχάλης Μαρακάκης στον SUPER FM: «Τα κόκκινα δάνεια των κρητικών θα τα διαχειριστούμε εμείς και όχι κάποιο fund»

μιχάλης-μαρακάκης-στον-super-fm-τα-κόκκινα-312852
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στην ανακεφαλαιοποίηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων μιλώντας στον SUPER FM 89.6 πρόεδρός της κ.Μιχάλης Μαρακάκης.

Ο κ. Μαρακάκης είπε πως η τράπεζα ανακεφαλαιοποιήθηκε μόνη της κάτι που συνιστά μεγάλη επιτυχία καθώς «αυτό έγινε χωρίς θεσμικούς επενδυτές κάτι που είναι πολύ σημαντικό αφού με αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε να κάνουμε μια καλύτερη διαπραγμάτευση.»

Ο πρόεδρος της του Δ.Σ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων επεσήμανε ότι «η ανταπόκριση του κόσμου σε αυτήν την προσπάθεια ήταν πολύ μεγάλη κάτι που σημαίνει πως έτσι μπορούμε να διατηρήσουμε τον συνεταιριστικό χαρακτήρα της τράπεζας ανεξάρτητα από τα κεφάλαια που θα βάλει κάποιος επενδυτής. Δηλαδή τις αποφάσεις τις παίρνουν οι απλοί συνεταιριστές και όχι οι ιδιώτες μεγαλομέτοχοι. Είμαστε η μοναδική τράπεζα στην Ελλάδα που ανακεφαλαιοποιήθηκε μόνη της.»

Αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια που έχει η τράπεζα ο κ. Μαρακάκης σημείωσε ότι «η τράπεζα έχει τον μικρότερο αριθμό κόκκινων δανείων, ενώ είπε με νόημα πως «τα δάνεια των κρητικών θα τα διαχειριστούμε εμείς και όχι κάποιο fund, καθώς εμείς δεν έχουμε πάρει δανεικά από κανέναν, δεν χρωστάμε σε κανέναν και είμαστε μπορούμε να λειτουργήσουμε με αυτόν τον τρόπο.»

Για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν είπε οτι θα γίνουν όλες οι προσπάθειες και οι ρυθμίσεις προκείμενου οι δανειολήπτες να μπορούν να πληρώσουν.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη που έδωσε στον Δημήτρη Παππά:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook