Μιλιέτ: Βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο όπου οι Τούρκοι φτιάχνουν βάση απέναντι από τα Ίμια

μιλιέτ-βίντεο-ντοκουμέντο-από-το-σημε-652339

Ένα βίντεο το οποίο τραβήχτηκε σήμερα (14.02.2018) το απόγευμα και δημοσιεύτηκε πριν από λίγη ώρα από την Μιλιέτ δείχνει το σημείο όπου πραγματοποιούν στρατιωτικές εργασίες οι Τούρκοι.

Όπως βλέπετε, τα τουρκικά πλοία παραμένουν στα Ίμια, όπου πνέουν δυνατοί άνεμοι, με την θάλασσα του Αιγαίου να είναι ιδιαίτερα αγριεμένη.

Οι Τούρκοι έχουν βάλει ως στόχο να διατηρήσουν το σκηνικό πολέμου που ξεκίνησαν με τον εμβολισμό του ελληνικού πλοίου ΓΑΥΔΟΣ το βράδυ της Δευτέρας (12.02.2018) παρά τις διαβεβαιώσεις του Γιλντιρίμ στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα «πέσουν» οι τόνοι στο Αιγαίο.

Οι Τούρκοι έχουν βάλει ως στόχο να διατηρήσουν το σκηνικό πολέμου που ξεκίνησαν με τον εμβολισμό του ελληνικού πλοίου ΓΑΥΔΟΣ το βράδυ της Δευτέρας (12.02.2018) παρά τις διαβεβαιώσεις του Γιλντιρίμ στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα «πέσουν» οι τόνοι στο Αιγαίο.

Το φυλάκιο που «χτίζουν» για να παρακολουθούν τα Ίμια.

Το φυλάκιο, όπου οι Τούρκοι κάνουν εργασίες για να βλέπουν τι γίνεται στα Ίμια, είναι πάνω στη νισίδα Τσαβούς ένα μίλι από τα Ίμια.

Η Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας επικευάζει το φυλάκιο ηλικίας 350 ετών και από εκεί οι τούρκοι στρατιώτες θα παρατηρούν κάθε κίνηση στην θαλάσσια περιοχή γύρω από τα Ίμια.

Οι τούρκοι μετέφεραν από την Αλικαρνασσό δεξαμενή με νερό και γεννήτρια. Και αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες της τουρκικής εφημερίδας Τζουμχουριέτ είναι οι εργασίες για την κατασκευή μιας γλίστρας προκειμένου να γίνεται αποβίβαση στρατιωτικών δυνάμεων.

«Τα έργα πραγματοποιούνται με γοργούς ρυθμούς στην παραλία» αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα, ενώ τονίζει ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών, ένα στρατιωτικό πλοίο βρίσκεται απέναντι από την συγκεκριμένη παραλία όλη μέρα.

Την ίδια ώρα τουρκικά πολεμικά πλοία και πλοία του λιμενικού παραμένουν στην περιοχή. Οι τούρκοι ισχυρίζονται ότι κατά την διάρκεια της νύχτας της 13ης Φεβρουαρίου 3 ελληνικά πλοία του λιμενικού μπήκαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα για 15 λεπτά αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των Tούρκων να αποχωρήσουν.

Μετά το περιστατικό της περασμένης Δευτέρας, οι τούρκοι υποστηρίζουν ότι στην περιοχή των Ιμίων μετέβησαν 2 ελικόπτερα, 6 σκάφη του λιμενικού, 1 πολεμικό πλοίο και 1 έρευνας και διάσωσης.

Σήμερα, υποστηρίζουν ότι γύρω από τα Ίμια βρίσκονται 2 πολεμικά πλοία και 2 σκάφη του λιμενικού.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook