Μικροεπεισόδια στην πορεία για το Πολυτεχνείο

μικροεπεισόδια-στην-πορεία-για-το-πολ-185223

athnina matΠεριορισμένες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών πραγματοποιήθηκαν λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα στην πορεία για την 41η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις στο ύψος του «Μεγάρου Μουσικής» έκαναν χρήση χημικών καθώς και χειρομβοβίδες κρότου-λάμψης απωθώντας ομάδα αντιεξουσιαστών που πέταγαν πέτρες και καδρόνια προς τα ΜΑΤ.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον 20 προσαγωγές ενώ η πορεία κατευθύνεται προς το Πεδίον του Άρεως μέσω της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ένταση σημειώθηκε και στους Αμπελόκηπους, κοντά στον Πύργο Αθηνών, ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

ωρίτερα, είχε φτάσει στην πρεσβεία των ΗΠΑ ο κύριος όγκος των διαδηλωτών. Έξω από την πρεσβεία έχουν παραταχθεί κλούβες των ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις.  

Οι φοιτητές έψαλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από τη σημαία και στη συνέχεια προσπάθησαν να θυροκολλήσουν ψήφισμα στην πρεσβεία, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους το επέτρεψαν.

Σαράντα λεπτά νωρίτερα στην πρεσβεία έφτασαν και τα μέλη του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων του 1967-1974, που κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Τιμάμε τα 41 χρόνια του Πολυτεχνείου συνεχίζοντας τον αγώνα». 

Τα μέλη του Συλλόγου τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και στη συνέχεια αποχώρησαν

real.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook