Μικρή άνοδο σε 2ο και 3ο πεδίο «δείχνουν» οι βαθμοί των Πανελλαδικών | Όλοι οι πίνακες

μικρή-άνοδο-σε-2ο-και-3ο-πεδίο-δείχνουν-67678

mathites vaseisΔόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των μαθημάτων, στα οποία εξετάστηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο οι απόφοιτοι των γενικών λυκείων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Βλέποντας τους πίνακες που παρατίθενται αμέσως παρακάτω, εκπαιδευτικοί των Χανίων προέβλεψαν μικρή άνοδο στις Ιατρικές Σχολές αλλά και στις σχολές θετικών επιστημών και πιθανόν στα Πολυτεχνεία. 

Αυτά, με βάση τις βαθμολογίες στα μαθήματα κατεύθυνσης αυξημένης βαρύτητας, δηλαδή την Βιολογία για το τρίτο πεδίο και τα Μαθηματικά για το δεύτερο.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στην περίπτωση της Βιολογίας κατεύθυνσης, το 33,38% των υποψηφίων έγραψε βαθμό πάνω από 18, σε σχέση με το αντίστοιχο 22,64% πέρυσι, γεγονός που από μόνο του «δείχνει» άνοδο στις υψηλόβαθμες σχολές του πεδίου. Αντίστοιχα, στα μαθηματικά κατεύθυνσης τα γραπτά που ξεπέρασαν το 18, είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με πέρυσι (το 15,12% του συνόλου, έναντι μόλις… 2,47% πέρυσι).

Λίγο  μεγαλύτερη άνοδο δεν αποκλείεται να δούμε στο πρώτο (ανθρωπιστικές επιστήμες, νομικές). Αντιθέτως, στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο (οικονομία και διοίκηση) το εντυπωσιακό νούμερο των 20,6 % λιγότερων υποψηφίων σε σχέση με την περυσινή εξεταστική διαδικασία, οδηγεί τις βάσεις στο πεδίο αυτό σε πτώση και πιθανόν σε «γκρέμισμα» στις χαμηλές σχολές του.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε και να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας τα στατιστικά της κλιμάκωσης της βαθμολογίας, ανά μάθημα και ανά χρονιά.

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε την κλιμάκωση του βαθμού πρόσβασης

zarpa.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook