Μια 12χρονη «παντρεύεται» έναν 37χρονο | Δείτε την αληθινή ιστορία πίσω από την είδηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

μια-12χρονη-παντρεύεται-έναν-37χρονο-δ-175290

bride3-thumb-large

Η είδηση είναι εδώ και λίγες ώρες στον διαδικτυακό αέρα και δεν μπορείς παρά να μείνεις στον τίτλο της, είναι παντού ο ίδιος: “Γνωρίστε την 12χρονη που θα θα παντρευτεί έναν 37χρονο”.

Δεν στέκεσαι τόσο πολύ στη διαφορά. Κι ας είναι 25 χρόνια, το ένα τέταρτο του αιώνα. Σε απασχολεί κυρίως η ηλικία του κοριτσιού.

Κι, όμως, δεν είναι πραγματική η είδηση. Ευτυχώς.

Πρόκειται για την καμπάνια της Plan, ενός διεθνούς φορέα που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα για τα δικαιώματα των νεαρών κοριτσιών να επιλέγουν αυτά τον σύντροφό τους και να μην παντρεύονται υποχρεωτικά σε μικρές ηλικίες, όπως συμβαίνει σε πολλές κοινωνίες.

Η 12χρονη ονομάζεται “Thea” -προφανώς πρόκειται για παρατσούκλι- και πρόκειται να παντρευτεί για τις ανάγκες της νορβηγικής καμπάνιας στις 11 Οκτωβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα του ΟΗΕ για τα Κορίτσια. Με βάση τα στοιχεία του Οργανισμού, 39.000 νεαρά κορίτσια παντρεύονται κάθε μέρα, ενώ σε χώρες όπως ο Νίγηρας και το Μπαγκλαντές, το 60% αυτών παντρεύεται πριν τα 18 τους.

bride4protagon.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook