Μια κανονιά ήταν αρκετή για να «την κάνουν» οι Τούρκοι από το ΠΒ Άνδρου

μια-κανονιά-ήταν-αρκετή-για-να-την-κάν-257298

voli_ploio

Απίστευτη πρόκληση των Τούρκων μέσα στη καρδιά του Αιγαίου

Τουρκικό πλοίο εμφανίστηκε μέσα στο πεδίο βολής Άνδρου και προσπάθησε να εμποδίσει την εξέλιξη της άσκησης ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ! Από τον ασύρματο οι Τούρκοι έλεγαν ότι δεν αναγνωρίζουν το Πεδίο Βολής Άνδρου!

Η τουρκική πρόκληση αντιμετωπίστηκε με χαμηλές πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το πλοίο και κινήσεις ελληνικών πλοίων!

Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία προχωρά σε μία τόσο «προωθημένη πρόκληση» κι αυτό προβληματίζει ιδαιτερα.

Την ίδια στιγμή είχαμε και 16 παραβιάσεις του εναέριου χώρου.

Τα τελευταία 24ωρα η συμπεριφορά της Τουρκίας έχει γίνει ακόμη πιο επιθετική.

Αναλυτικά και όπως αναφέρει το onalert.gr, η πρόκληση των Τούρκων κατά τη διάρκεια της άσκησης ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ του ΠΝ, εκδηλώθηκε στο Πεδίο Βολής Άνδρου, με την παρουσία του πλοίου υποκλοπών Tσαρνταλί (ÇANDARLI ).File:Çandarlı (A-588).jpgΟ Τούρκος κυβερνήτης αγνόησε τις προειδοποιήσεις και εισήλθε με το πλοίο του στο πεδίο βολής την ώρα που τα πλοία του Στόλου μας έκαναν βολές εναντίον εναέριου “στόχου”.

Παρά τις διαρκείς κλήσεις για να αποχωρήσει ο Τούρκος δεν υπάκουε και απαντούσε μονότονα ότι “το πεδίο βολής δεν είναι αναγνωρισμένο”!

Δύο μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ έκαναν χαμηλή διέλευση πάνω από το Τσαρνταλί. Ο κυβερνήτης του δεν άλλαζε πορεία μέχρι τη στιγμή που μια βολή από πλοίο του ΠΝ “έσκασε” περίπου 300 γυάρδες από τη πλώρη του!kanaris_fregataΔίπλα του είχε φθάσει ήδη η φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ, με τον κυβερνήτη της να λέει επιτακτικά στον Τούρκο ότι “δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλειά σου, αποχώρησε τώρα”. Μόνο τότε ο Τούρκος “τα μάζεψε κι έφυγε”.

Όπως ανέφεραν αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο πλοίο προσπάθησε να προκαλέσει κατά τη διάρκεια ελληνικής άσκησης. Είναι όμως η πρώτη φορά που έδειξε τέτοια επιμονή . Κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook