Μια δημιουργική επίσκεψη στην οικία-μουσείο του Ελευθέριου Βενιζέλου στη Χαλέπα

μια-δημιουργική-επίσκεψη-στην-οικία-μ-390855

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2016, 60 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απ’ όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» με τίτλο “Ελευθέριος Βενιζέλος: Από το πρόσωπο στην ιστορία, από την προσωπικότητα στο έργο” και εμψυχωτές τη Ρία Μαρκουλάκη, Μουσειοπαιδαγωγό του Ιδρύματος και τον Αριστόκριτο Τομαζινάκη, Δάσκαλο – Εμψυχωτή Θεατρικού Παιχνιδιού.

kathigites 2Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, μέσα από παιδαγωγικές δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά τους, βίωσαν, συνεργάστηκαν, εκφράστηκαν θεατρικά, συγκινήθηκαν, δημιούργησαν και προσέγγισαν τη νεότερη ελληνική ιστορία μέσα από την προσωπικότητα του μεγάλου Έλληνα πολιτικού.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα του «2ου Θερινού Σχολείου» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. και του Εργαστηρίου Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου & Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση του  Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα:  «Τ.Π.Ε. και Δημιουργικότητα στο Σύγχρονο Σχολείο» (Κίσσαμος Χανίων, 29 Ιουνίου-6 Ιουλίου 2016), που σκοπό έχει την ανάδειξη της συνεργατικής  δημιουργικότητας με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, ως ένα από τα πλέον  σημαντικά εργαλεία που έχει ο σκεπτόμενος εκπαιδευτικός – πολίτης,  προκειμένου να ανταποκριθεί με κριτικό τρόπο στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook