Μητέρα πυροβόλησε τον γιο της με το ίδιο όπλο που σκότωσε τον πατέρα του είκοσι χρόνια πριν

μητέρα-πυροβόλησε-τον-γιο-της-με-το-ίδι-273520

Ένα επείγον τηλεφώνημα έγινε στην αστυνομία του Λας Βέγκας το πρωί της 28ης Ιουνίου του 2011

«Ο γιος μου, ο γιος μου πυροβολήθηκε στο κεφάλι», έλεγε με λυγμούς η Linda Cooney αλλά ήταν ασαφής ως προς τις λεπτομέρειες.

Όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο βρήκε τον 30χρονο γιο της Linda σε μία λίμνη αίματος.

Ήταν ζωντανός όταν έφτασε στο νοσοκομείο και τελικά τα κατάφερε.

Η 63χρονη ρωτήθηκε και ξαναρωτήθηκε για τη σκηνή. Με τους δυο τους μόνο μέσα στο σπίτι ποιος τον πυροβόλησε; «Δεν ξέρω», επέμενε. Αλλά για την Linda δεν ήταν άγνωστοι οι πυροβολισμοί. Είκοσι χρόνια νωρίτερα, πυροβόλησε και σκότωσε τον πρώην σύζυγό της και πατέρα του γιου της Kevin με το ίδιο ακριβώς όπλο.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται 

Η Linda γνώρισε τον διάσημο δικηγόρο Jim Cooney σε ένα πάρτι στην Φλόριντα και από τότε ξεκίνησαν να βγαίνουν.

Τελικά παντρεύτηκαν και απέκτησαν δύο γιους τον Kevin και τον Christopher, αλλά ο έρωτας δεν κράτησε. Η Linda ισχυριζόταν ότι ο άντρας της την κακοποιούσε αλλά ήταν αυτός που κατέθεσε αίτηση διαζυγίου. Μετά τον χωρισμό οι καυγάδες συνεχίζονταν. Η Linda ήθελε κι άλλα λεφτά απειλώντας μάλιστα τον πρώην σύζυγό της ότι δεν τον αφήνει να βλέπει τα παιδιά του μέχρι να της τα δώσει.

Τον Φεβρουάριο του 1992, ο δικηγόρος πήγε στο σπίτι της Linda με δικαστική απόφαση η οποία έλεγε ότι έπρεπε να του δώσει τα παιδιά για ένα Σαββατοκύριακο. Ο Jim δεν βγήκε ζωντανός από το σπίτι. Η Linda πήρε τηλέφωνο την αστυνομία κλαίγοντας και είπε: «Τον πυροβόλησα».

Ο Jim βρέθηκε νεκρός με πολλαπλά τραύματα. Υπήρχε ένα μαχαίρι από την κουζίνα στα χέρια του και έτσι η Linda ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα όταν τον πυροβόλησε. Αλλά δεν υπήρχαν στο σώμα της σημάδια πάλης που να δείχνουν όσα ισχυριζόταν.

Η Linda συνελήφθη και κατηγορήθηκε για δολοφονία πρώτο βαθμού. Ο 11χρονος τότε Kevin στην δίκη της το 1993 κατέθεσε ότι  είχε κρυφτεί στην ντουλάπα όπου είδε από την κλειδαρότρυπα όλα το περιστατικό. «Πανικοβλήθηκα, φοβήθηκα» είπε.

Είπε μάλιστα ότι είδε κάτι να… λάμπει στο χέρι του πατέρα του πριν τον πυροβολισμό αλλά δεν μπορούσε να πει με σιγουριά ότι ήταν μαχαίρι.

Ωστόσο η αστυνομία πίστευε ότι η Lida έβαλε στο χέρι του δικηγόρου το μαχαίρι αφού τον πυροβόλησε και έπεισε ύστερα τον Kevin ότι είδε τον πατέρα του να το κρατά.

Πριν καλέσει την αστυνομία είχε τηλεφωνήσει σε ένα φίλο της δικηγόρο.  Ήξερε ότι τα παιδιά της ήταν τα μοναδικά που θα κληρονομούσαν τα εκατομμύρια του πατέρα τους.

Οι ένορκοι αθώωσαν την Linda. H κατάθεση του Kevin ήταν αρκετή για να πειστούν και να την αθωώσουν. Πολλοί ωστόσο πίστευαν ότι διέπραξε φόνο και έτσι πήρε τα παιδιά της και μετακόμισε στο Λας Βεγκας για να αποφύγει το σχόλια.

Είκοσι χρόνια αργότερα ο ρίχνει στον Kevin με το ίδιο όπλο που σκότωσε τον πατέρα του.

Η ίδια αργότερα ισχυρίστηκε ότι γιος  της μάλωσε με την κοπέλα του λίγο πριν πέσει για ύπνο. Όταν ξύπνησε τον βρήκε σε μία λίμνη αίματος. Οταν ο Kevin ξύπνησε τρεις ημέρες αργότερα είπε στις νοσοκόμες: «Φοβάμαι την μητέρα μου. Αυτή με πυροβόλησε».

Η κοπέλα του μάλιστα είπε στους αστυνομικούς ότι την φοβάται εδώ και χρόνια και πως δεν θέλει καμία σύντροφο του γιου της. Ωστόσο όπως έκανε και το 1993 ο Kevin κάλυψε την μητέρα του λέγοντας πως «θα την σκότωνα, είχα πολλά νεύρα μαζί της».

Aυτή τη φορά όμως οι ένορκοι την βρήκαν ένοχη για απόπειρα δολοφονίας. Καταδικάστηκε σε 13 με 41 χρόνια φυλακή.

Μπορεί στα μάτια των γιων της να είναι αθώα αλλά στα «μάτια» του νόμου είναι ένοχη!

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook