Με το σεξ καίμε πιο πολλές θερμίδες ή με το περπάτημα; Δες εδώ

με-το-σεξ-καίμε-πιο-πολλές-θερμίδες-ή-μ-0

zeygari_krevati7Καναδοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι, ανακάλυψαν πόσες ακριβώς θερμίδες καίει ένας μέσος άνθρωπος κατά τη διάρκεια του σεξ!

Λένε λοιπόν πως, για τα νέα άτομα, το σεξ καίει κατά μέσο όρο 4,2 θερμίδες ανά λεπτό για τους άνδρες και 3,1 θερμίδες για τις γυναίκες.

Με ένα μέσο όρο χρόνου ανά συνεύρεση να κυμαίνεται περίπου στα 24,7 λεπτά (από 10 έως 57 λεπτά), αυτό ισοδυναμεί σε 104 θερμίδες για τους άνδρες και 69 για τις γυναίκες. Εκ του αποτελέσματος λοιπόν, το σεξ καθίσταται καλύτερη άσκηση από ότι μια βόλτα με τα πόδια, αλλά όχι τόσο καλή όσο το τζόκινγκ.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ, εξέτασαν 21 ετερόφυλα ζευγάρια, ηλικίας 18 έως 35 ετών. Κατά τη διάρκεια της ερωτικής τους συνεύρεσης, φορούσαν ένα περιβραχιόνιο που παρακολουθούσε τις ενεργειακές τους δαπάνες, ενώ αργότερα τα ίδια τα άτομα, απαντούσαν σε ερωτήσεις σχετικά με το πόσο κουρασμένοι ήταν και κατά πόσο το απόλαυσαν.

Οι συμμετέχοντες είχαν υποβληθεί προηγουμένως σε δοκιμή μισής ώρας σε διάδρομο, ώστε οι έρευνες να μπορέσουν να μετρήσουν πόσες θερμίδες καίγονται κατά τη διάρκεια της άσκησης και στη συνέχεια, σε σύγκριση με τις ενδείξεις από το περιβραχιόνιο που φορούσαν, κατά τη διάρκεια του σεξ.

diadromosΟι άντρες, για παράδειγμα, έκαιγαν 9,2 θερμίδες ανά λεπτό στο διάδρομο, αλλά μόνο 4,2 στην κρεβατοκάμαρα, ενώ οι γυναίκες όταν έκαναν τζόκινγκ έκαιγαν 7,1 θερμίδες.

Αν και τα στοιχεία δεν είναι τόσο ενθαρρυντικά όσο θα ήθελε κανείς, είναι καλύτερα από εκείνα περασμένων ερευνών.

Βέβαια, ο David Allison, Βιοστατιστικολόγος στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ, διαπίστωσε ότι, ο μέσος άνθρωπος καίει μόλις 21 θερμίδες κατά τη διάρκεια μιας μέσης συνεύρεσης, αφού το σεξ διαρκεί κατά μέσο όρο περίπου έξι λεπτά, με την παραγωγή ενέργειας να εξομοιώνεται με το προαναφερθέν ασήμαντο νούμερο, το οποίο είναι περίπου ίδιο με το περπάτημα.

Ωστόσο, αν γίνει με αρκετό κέφι, το σεξ μπορεί να μετρήσει ως «σημαντική άσκηση», κατέληξαν οι ερευνητές.

Η έκθεση δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLoS ONE.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook