Με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου συναντήθηκε η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας

με-τον-αστυνομικό-διευθυντή-ηρακλείο-343573

Συνάντηση στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου Ταξίαρχο Λαγουδάκη Κωνσταντίνο, πραγματοποίησε την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας.

Στην σχετικά ανακοίνωση αναφέρεται ότι »με την επίσκεψή μας αυτή εκφράσαμε τα θερμά μας συγχαρητήρια δια ζώσης στον νέο διευθυντή του νομού τόσο για την παραμονή του στο βαθμό κατά τις πρόσφατες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ., όσο και για την τοποθέτησή του σε μία από τις πιο νευραλγικές Διευθύνσεις Αστυνομίας της Χώρας και του ευχηθήκαμε καλή δύναμη και υπομονή στα νέα του καθήκοντα.

Ο κ. Ταξίαρχος, ο οποίος σημειωτέον υπήρξε κατά το παρελθόν ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας για έξι συναπτά έτη, εξήρε καταρχήν το έργο του συνδικαλιστικού μας κινήματος, αναγνωρίζοντας τα οφέλη ενός υγιούς συνδικαλισμού που αποσκοπεί στη πρόοδο, τον εκδημοκρατισμό και τον εκσυγχρονισμό του Σώματος, στην ανάπτυξη πνεύματος αλτρουισμού, δεσμών φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών.

Επιπλέον υποστήριξε ότι μέσα από κοινή συμπόρευση κατοχυρώνονται τα εργασιακά δικαιώματα του κλάδου μας, ενώ παράλληλα γίνεται προσπάθεια να προωθηθεί και να βρεθούν τα μέσα ώστε να εφαρμοστεί ένα αποτελεσματικότερο μοντέλο αστυνόμευσης. Στον άξονα αυτό δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της Ένωσής μας, στηρίζοντας κάθε πρόταση που στόχο έχει τη βελτίωση τόσο των συνθηκών εργασίας όσο και την απόδοση των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας στο νομό.

Η Ένωσή μας έθιξε για ακόμα μία φορά το σοβαρό θέμα της υποστελέχωσης τον υπηρεσιών του Νομού, το οποίο τυγχάνει μείζονος σημασίας για την άσκηση της αστυνόμευσης και την κατοχύρωση της δημόσιας ασφάλειας των συμπολιτών μας. Ο ίδιος μας τόνισε ότι ήδη έχει διαπιστώσει το θέμα αυτό και ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση των υπηρεσιών, ιδιαιτέρως και ενόψει της πρώιμης έναρξης της τουριστικής περιόδου με ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων Αερολιμένα και Χερσονήσου.

Περαιτέρω επισημάνθηκε από αμφότερες τις πλευρές ότι με βάση τη παρούσα κατάσταση χρήζει πλέον αδήριτη και επιτακτική η ανάγκη εφαρμογής και υλοποίησης μίας ορθολογικής αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών στο νομό, που θα βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στο συμφέρον του κοινωνικού συνόλου. Τέλος κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκαν προτάσεις αναφορικά με την βελτίωση του κώδικα μεταθέσεων, ειδικότερα αυτών εντός των αστυνομικών διευθύνσεων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook