Με την ταινία «Το Νήμα» συνεχίζει τις προβολές της η κινηματογραφική λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

με-την-ταινία-το-νήμα-συνεχίζει-τις-π-645241

Με το Νήμα του The Boy ( Αλέξανδρος Βούλγαρης) συνεχίζει τις προβολές της η λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2018 στον κινηματογράφο Αττικόν στις 10 μμ.

Μια από τις πιο συζητημένες ταινίες ελληνικής παραγωγής των τελευταίων χρόνων ενός ιδιαίτερα ανήσυχου δημιουργού της νεώτερης γενιάς δίνουν ραντεβού με τους φίλους του κινηματογράφου στα Χανιά.

Νήμα (Nima)

Δραματική-Επιστημονικής Φαντασίας, 96’| Ελλάδα, 2016

Σκηνοθεσία: Τhe Boy

Το Νήμα είναι ένα ψυχαναλυτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας. Το νήμα που συνδέει τους κόσμους των δύο πρωταγωνιστών είναι η μνήμη, η βία και μία μάχιμη ελπίδα. Η αφοσίωση της Νίκης στην αντίσταση προδίδει την αδυναμία της να ανταποκριθεί ως μητέρα.

Ο Λευτέρης, γιος της Νίκης, κληρονομεί ένα παρελθόν που ο ίδιος πότε του δεν ονειρεύτηκε. Μέχρι που μια μέρα, το νήμα που τους συνδέει, ένας αόρατος ψυχολογικός ομφάλιος λώρος, κόβεται. Ο Αλέξανδρος Βούλγαρης με την τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του συμμετείχε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και προτάθηκε για το Βραβείο Nightfall του Φεστιβάλ Κιν/φου του Λος Άντζελες.

Η πρωταγωνίστρια Σοφία Κόκκαλη τιμήθηκε με το Α’ Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (2017).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook