Με πολλά κιλά, άβαφη και αχτένιστη η Σαρλίζ Θέρον εντυπωσιάζει στη νέα της ταινία

με-πολλά-κιλά-άβαφη-και-αχτένιστη-η-σαρ-697557

Στις κινηματογραφικές επιλογές της εβδομάδας η εκρηκτική Σαρλίζ Θερόν σε ρόλο μαμάς.

Τα παιδιά είναι ευτυχία; ( Tully)
Σκηνοθεσία: Τζέισον Ράιτμαν
Παίζουν: Σαρλίζ Θερόν, Μακένζι Ντέιβις, Ρον Λίβινγκστον, Μαρκ Ντουπλάς

Η Μάρλο , μια παντρεμένη γυναίκα με δυο παιδιά, είναι έγκυος στο τρίτο, και με μισή καρδιά δέχεται το καλοπροαίρετο δώρο του αδελφού της για «νυχτερινή νταντά», με την ελπίδα να ελαττώσει το στρες της καθημερινότητάς της. Η «νυχτερινή νταντά» Τάλι έχει τη μορφή μιας όμορφης, ανεξάρτητης φοιτήτριας που θα τη βοηθήσει όχι μόνο να βρει περισσότερο χρόνο, αλλά θα της αλλάξει εντελώς τη ζωή με απρόσμενο τρόπο.

Ο τέσσερις φορές υποψήφιος για Όσκαρ Ράιτμαν ( γιος του Άιβαν Ράιτμαν) ενώνει και πάλι τις δυνάμεις του με τη σεναριογράφο Ντιάμπλο Κόντι («Juno») σε μία τρυφερή, αιχμηρή και συγκινητική κομεντί που αποφεύγει τα κλισέ και τολμά να εξερευνήσει την ωμή πραγματικότητα πίσω από το στερεοτυπικά γλυκερό προσωπείο της μητρότητας.

Η Κόντι, αξιοποιώντας την προσωπική της εμπειρία από την επιλόχεια περίοδο που έζησε , αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που μοιάζει εξουθενωμένη μετά τη γέννηση και του τρίτου της παιδιού, και με αιχμηρό χιούμορ μιλάει τελικά για την αυταπάρνηση των γονιών, μέσα από μια μοντέρνα εκδοχή της Μαίρης Πόππινς.

Η Μάρλο λοιπόν είναι μια γυναίκα που αγαπά τα παιδιά της, αλλά φοβάται ότι ο ρόλος της μητέρας την καταπίνει και την απομακρύνει από τον ίδιο της τον εαυτό. Όταν λοιπόν ο ευκατάστατος αδελφός της Κρεγκ, της κάνει δώρο τις υπηρεσίες μιας νυχτερινής νταντάς, θα γνωρίσει ένα πλάσμα που θα της αλλάξει τη ζωή.

Ανατρέποντας τις διαφημιστικής λογικής εικόνες περί μητρότητας κι εγκυμοσύνης, ο Ράιτμαν δείχνει την αληθινή πλευρά της γέννας και με ειλικρίνεια αλλά και χιούμορ, που εξισορροπεί ικανοποιητικά με τα δραματικά στοιχεία του σεναρίου, καταγράφει τελικά τι σημαίνει να είσαι γονιός σήμερα, ενώ η κούκλα Σαρλίζ Θερόν αποποιείται την σέξι της εμφάνιση- έχει πάρα πολλά κιλά για τις ανάγκες του ρόλου- και με την ερμηνεία της προκαλεί την Ακαδημία να την προσέξει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook