Με μάντρα στην Χαλκιδική ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων | Video

με-μάντρα-στην-χαλκιδική-ξεκίνησαν-οι-721540

Σε κατεδάφιση περίφραξης στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής προχώρησαν σήμερα υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και η οικεία Δημοτική Αρχή με σκοπό να δημιουργηθεί δίοδος προς την παραλία.

Η κατεδάφιση ξεκίνησε λίγο πριν από τις 10.00 το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή «Γκατζουρέικα» της παλιάς επαρχιακής οδού Πολύχρονου – Χανιώτης, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Οι αρχές προχώρησαν στην κατεδάφιση μετά την προσφυγή κατοίκων στη δικαιοσύνη. Ισχυρίζονται ότι στη μεγάλη πυρκαγιά του 2006 στην Κασσάνδρα, εξαιτίας των χτισμάτων και των περιφράξεων, δεν υπήρχε πρόσβαση στην παραλία και χρειάστηκε πολλοί από αυτούς να μεταβούν σε κοντινό ξενοδοχείο για να σωθούν.

Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι πρώτες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Αττική. Συνολικά θα γίνουν 3.200 κατεδαφίσεις εξπρές.

Μιλώντας στο halkidikifocus ο Αντιδήμαρχος Κασσάνδρας, Θωμάς Κοντός, επεσήμανε ότι οι ιδιοκτήτες είχαν άδεια για την περίφραξη. Ωστόσο η Πολεοδομία έκρινε ότι πρέπει να κατεδαφιστεί, ώστε να υπάρχει δίοδος προς την παραλία.

Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι πρώτες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Αττική. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, συνολικά θα γίνουν 3.200 κατεδαφίσεις εξπρές.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook