Με… ληγμένα αλεξίσφαιρα γιλέκα οι Ειδικοί Φρουροί της Κρήτης

με-ληγμένα-αλεξίσφαιρα-γιλέκα-οι-ειδ-178289

aleksisfdairaΧωρίς τα κατάλληλα αλεξίσφαιρα γιλέκα αναγκάζονται να υπηρετούν αρκετοί Ειδικοί Φρουροί στην Κρήτη καθώς, όπως υποστηρίζουν, τα περισσότερα από αυτά που διαθέτουν, έχουν υπερβεί την ημερομηνία καλής χρήσης ενώ κάποια άλλα έχουν υποστεί μεγάλες φθορές λόγω της καθημερινής τριβής εδώ και 13 χρόνια, με τη σωματική τους ακεραιότητα να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης κ. Χρήστος Τσανακτσίδης «υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με τα αλεξίσφαιρα γιλέκα των ειδικών φρουρών και είχαμε κάνει τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να μας χορηγήσουν καινούρια. Αυτό έγινε αλλά σε ένα μικρό βαθμό καθώς οι ανάγκες για όλους τους ειδικούς φρουρούς του νησιού απαιτούν περίπου 500 αλεξίσφαιρα. Από αυτά, παραλάβαμε τα 200 όμως χρειαζόμαστε ακόμα 100 για να καλυφθούν οι βάρδιες της υπηρεσίας.»

Το σοβαρό αυτό πρόβλημα που εδώ και αρκετό καιρό απασχολεί τον κλάδο των ειδικών φρουρών της Κρήτης, γίνεται ακόμη εντονότερο αν σκεφτεί κανείς πως για να λειτουργήσει ομαλά η υπηρεσία και χωρίς κανένα εμπόδιο θα πρέπει ο κάθε ειδικός φρουρός να έχει το δικό του γιλέκο. Δεν γίνεται να φοράμε όλοι το ίδιο γιλέκο, λέει στο Ράδιο Κρήτη ο κ. Τσανακτσίδης, γιατί ο κάθε ένας έχει διαφορετικό σωματότυπο. Η μη καλή εφαρμογή στο σώμα του συναδέλφου μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες, λέει χαρακτηριστικά.

Ενδεικτικά να αναφερθεί πως το κόστος για ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο φτάνει μέχρι και 600 ευρώ, χρήματα δηλαδή που δεν είναι σε θέση να διαθέσει ένας που υπηρετεί στο σώμα προκειμένου να το αποκτήσει αν αναλογιστεί κανείς τον μισθό του που φτάνει τα 900 ευρώ.

Ένα ακόμη υπηρεσιακό πρόβλημα στον κλάδο των ειδικών φρουρών, είναι τα περιπολικά που οδηγούν καθώς όπως λένε πολλά από αυτά είναι δεκαετίας και αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα. Πολλά από τα περιπολικά μας είναι παλιά και πολλές φορές αντιμετωπίζουν διάφορα μηχανικά προβλήματα λέει ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών και τονίζει ένα ακόμη πρόβλημα, που είναι είναι ο μικρός αριθμός των περιπολικών που καλούνται να καλύψουν τις βάρδιες των ΤΑΕ Ηρακλείου/Μεσαράς. Χρειάζονται οπωσδήποτε 4 με 5 καινούρια περιπολικά, καταλήγει ο κ. Τσανακτσίδης.

ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook