Με Κώστα Γαβρά ξεκινά το Hellas Filmbox Berlin

με-κώστα-γαβρά-ξεκινά-το-hellas-filmbox-berlin-486535

Το Hellas Filmbox Berlin ξεκινά την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 και η Τελετή Έναρξης θα περιλαμβάνει ένα ωριαίο πρόγραμμα με μουσική, χαιρετισμούς, αλλά και εκπλήξεις. Στη συνέχεια θα προβληθεί η ταινία «Αμήν» του Κώστα Γαβρά.

Με 190 αιτήσεις και πρόγραμμα που περιλαμβάνει συνολικά 56 ταινίες, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους ελληνικές και διεθνείς παραγωγές – συμπαραγωγές, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon.

Το φεστιβάλ ελληνικών ταινιών και ελληνικής θεματικής του Βερολίνου τιμά φέτος με την παρουσία του ο πολυβραβευμένος διεθνούς φήμης έλληνας δημιουργός, Κώστας Γαβράς, ο οποίος θα βραβευθεί στην Τελετή Έναρξης για τη μεγάλη του προσφορά στην Ελλάδα και τον κινηματογράφο.

Στην τελετή Έναρξης πρόκειται να παρευρεθούν η ελληνίδα υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο επίτιμος καλεσμένος Κώστα Γαβράς. Ακόμη, οι γερμανοί ηθοποιοί από την ταινία «Aμήν» Ούλριχ Τουκούρ και Ρολφ Χόχουτ, ο γερμανός ηθοποιός Αντρέ Μ. Χένικε, o διάσημος ελβετός σκηνοθέτης Ντάνι Λεβί, η τουρκάλα σκηνοθέτιδα του γερμανικού σινεμά Aysun Bademsoy, η ηθοποιός και μουσικός Μόνικα Ρέγιες.

Από τους σκηνοθέτες του προγράμματος, μεταξύ άλλων, παρόντες θα είναι οι: Τάσος Μπουλμέτης, Κύρος Παπαβασιλείου, Μάρω Αναστοπούλου, Ανζελίκ Κουρούνη, Βασίλης Κατσούπης, Ηλίας Δημητρίου, Λυδία Κώνστα, Μανούσος Μανουσάκης, Max Geilke, Δημήτρης Αμπατζής, Kωνσταντίνος Καλογρίδης, Δημήτρης Νάκος και ο ηθοποιός Vassili Koukalani.

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook