Με επιτυχία διεξήχθησαν οι αγώνες ανοικτής θάλασσας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων

με-επιτυχία-διεξήχθησαν-οι-αγώνες-ανο-621531

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία το Σαββατοκύριακο, οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες ανοικτής θάλασσας «Ένωση Κρήτης 1″ ( ΧΑΝΙΑ – ΤΕΡΣΑΝΑΣ-ΘΟΔΩΡΟΥ – ΧΑΝΙΑ ) και » Ένωση Κρήτης 2″ (ιστιοδρομίες κατευθυνόμενου στίβου όρτσα πρίμα 3ν.μ. έκαστη). Οι αγώνες οργανώθηκαν από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων (ΙΟΧ) ήταν μέρος του κοινού πρωταθλήματος του 2017 του ΙΟΧ με τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων (ΝΟΧ).

Το Σάββατο ο αγώνας ξεκίνησε με ασθενείς ανέμους 3-4 κόμβων από 140ο – 160ο. Τα σκάφη εκκίνησαν κανονικά και η τακτική ήταν αυτή που κυριάρχησε στο πρώτο σκέλος του αγώνα, με τα σκάφη να ανεβαίνουν στις 30ο περίπου προς το πρώτο σημείο στροφής.

Μετά από 3 ώρες κατάφεραν να διανύσουν την απόσταση των 3 μιλίων και με τον καιρό να ανεβαίνει στους 5-6 κόμβους σε Β-ΒΔ διεύθυνση έφτασαν στα ΘΟΔΩΡΟΥ, όπου σπιλιάδες 20-25 κόμβων έδωσαν την ευκαιρία στα πληρώματα να δείξουν τις ικανότητές τους.

Μετά από 7 ώρες το πρώτο σκάφος GLAFKI III έκοψε την γραμμή τερματισμού με το PANEFI II και τον ΚΟΡΜΟΡΑΝΟ ΙΙ να ακολουθούν. Τα υπόλοιπα σκάφη εγκατέλειψαν.

Τα αποτελέσματα του αγώνα ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ 1 ήταν:

GLAYKI III

1η θέση ΓΛΑΥΚΗ ΙΙΙ του ΙΟΧ με κυβερνήτη τον Μάμαλη Κων/νο και πλήρωμα τους  Πολίτη Βασίλη, Παχάκη Ιωάννη, Χαροντάκης Μαθιός και Βασιλειάδη Μιχαέλα.

2η  θέση το ΠΑΝΕΦΗ ΙΙ του ΙΟΧ με κυβερνήτη  τον Μπαρμπόπουλο Εμμ και πλήρωμα τους Παπαδάκη Γεώργιο, Μπαρμπόπουλος Πάνος, Γιανερίδης Θοδωρής, Μαρκάκη Γιώργο, Παπαμιχαήλ Νίκο, Παπακωνσταντίνου Εμυ, Λαβούτα Νεκταρία.

3η θέση ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ ΙΙ του ΝΟΧ με κυβερνήτη τον Μανιουδάκη Κων/νο, και πλήρωμα τους Κωνσταντίνο Πλανάκης, Λουκάκης  Κωνσταντίνος, Περβανάς Νικόλαος, Αναστασόπουλος Γιώργος, Πελεκάνος  Αθανάσιος.

Την Κυριακή οι ασθενείς άνεμοι επέστρεψαν μόνο σε 1 ιστιοδρομία να ολοκληρωθεί, παρά την προσπάθεια της Ε.Α. αλλάζοντας τον στίβο, να πραγματοποιήσει περισσότερες ιστιοδρομίες τα σκάφη δεν τελείωσαν στο χρονικό όριο τους, με αποτέλεσμα να είναι όλα DNF.

Τα αποτελέσματα του αγώνα ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ 2 ήταν:

KORMORANOS II

1η θέση ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ ΙΙ του ΝΟΧ με κυβερνήτη τον Μανιουδάκη Κων/νο, και πλήρωμα τους Κωνσταντίνο Πλανάκης, Λουκάκης  Κωνσταντίνος, Περβανάς Νικόλαος, Αναστασόπουλος Γιώργος, Πελεκάνος  Αθανάσιος.

2η  θέση ΓΛΑΥΚΗ ΙΙΙ του ΙΟΧ με κυβερνήτη τον Μάμαλη Κων/νο και πλήρωμα τους  Πολίτη Βασίλη, Παχάκη Ιωάννη, Χαροντάκης Μαθιός και Βασιλειάδη Μιχαέλα.

3η  θέση το ΠΑΝΕΦΗ ΙΙ του ΙΟΧ με κυβερνήτη  τον Μπαρμπόπουλο Εμμ και πλήρωμα τους Παπαδάκη Γεώργιο, Μπαρμπόπουλος Πάνος, Γιανερίδης Θοδωρής, Μαρκάκη Γιώργο, Παπαμιχαήλ Νίκο, Παπακωνσταντίνου Εμυ, Λαβούτα Νεκταρία

4η  θέση το ΠΑΝΕΦΗ ΙΙ του ΙΟΧ με κυβερνήτη  τον Μπαρμπόπουλο Αποστόλη και πλήρωμα τους Μπαρμπόπουλο Πάνο και Μπαρμπόπουλο Παναγιώτη.

Στους αγώνες συμμετείχαν επίσης και τα σκάφη:

-Άνεμος του ΙΟΧ με κυβερνήτη τον Κνιθάκη Γρηγόρη και πλήρωμα τους Τσέκουρα Ειρήνη, Τζανάκη Νικόλαο, Καλαντζής Αθανάσιος και Σαμαρτζής Γιώργος.

-Αίθρα του ΝΟΧ με κυβερνήτη Γκότση Αλέξανδρο και πλήρωμα τους Διγαλάκη Β., Κοτόπουλος Α., Ρέππας Π., Πόταγας Ο., και Σημαρέση Ε.

-Νέαρχος του ΙΟΡεθύμνου με κυβερνήτη τον Βασιλάκη Μιχαήλ και πλήρωμα τους Παυλιδάκη Γεώργιο, Μπαρμπούνης Αλέξανδρος, Παππάς Στέφανος και Καρακώστα Παρασκευή

Μετά ακολούθησαν οι απονομές στα γραφεία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook