Με Εμπορικό Σύλλογο και καταστηματάρχες τα βάζει ο δήμος Χανίων για τα έργα σε Ποτιέ & Καλ. Σαρπάκη

με-εμπορικό-σύλλογο-και-καταστηματάρ-81194

potie-002«Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι» λέει ο σοφός λαός, και προφανώς έχει δίκιο.

Γιατί οι καταστηματάρχες των οδών Ποτιέ και Καλλινίκου Σαρπάκη, που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν καταγγέλλοντας τον δήμο Χανίων ο οποίος τους κοροϊδεύει, καθώς οι εργασίες στους παραπάνω δρόμους όλο τελειώνουν και τελειωμό δεν έχουν, τώρα θα πρέπει να απολογηθούν και γι αυτό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε ανακοίνωση του, με αφορμή τη δημοσιότητα που πήρε το ζήτημα με τις ανολοκλήρωτες εργασίες στις συγκεκριμένες οδούς, ο δήμος Χανίων «νίπτει τα χείρας του» καθώς όπως μεταξύ άλλων τονίζει «για αυτή την ολιγοήμερη καθυστέρηση στην εξέλιξη του έργου, ο Δήμος Χανίων και οι υπηρεσίες του δεν φέρουν καμία ευθύνη.»

Δεν λέει όμως και ποιος ευθύνεται.

Επίσης κάνει λόγο για ολιγοήμερη καθυστέρηση, ενώ οι καταστηματάρχες και ο Εμπορικός Σύλλογος λένε ότι οι εργασίες που ξεκίνησαν από την άνοιξη, θα κρατούσαν περίπου σαράντα ημέρες.

Και στο τέλος βέβαια, δεν παραλείπει να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών και προηγούμενες δημοτικές αρχές οι οποίες έδιναν μόνο υποσχέσεις στον εμπορικό σύλλογο και τους καταστηματάρχες.

Θυμηθείτε εδώ τις δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου κ. Τ. Ζερβουδάκη, στον SUPER FM

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΙδού τί απαντά ο Δήμος Χανίων για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων:

«Αναφορικά με τη διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων για την ολιγοήμερη καθυστέρηση που καταγράφηκε στην υλοποίηση του έργου «Πεζοδρόμηση – Διαμόρφωση οδού Ποτιέ και Διαμόρφωση Οδού Εισοδίων – Αγίων Δεκά – Δωροθέου Επίσκοπου – Παρόδων Αυτών – Καρολή και Δημητρίου», από τον Δήμο Χανίων γίνονται γνωστά τα εξής:

 1. Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί τα δίκτυα υποδομών (δίκτυο ομβρίων, δίκτυο αποχέτευσης, νέες παροχές, δίκτυο οπτικών ινών, δίκτυο δημοτικού φωτισμού, δίκτυο υδρορροών) καθώς και η τσιμεντόστρωση στις οδούς Ποτιέ και Καλλινίκου Σαρπάκη. Επίσης, έχει πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση των πλακών πορφυρίτη και του κυβόλιθου πορφυρίτη στην οδό Ποτιέ.
2. Αύριο, Τρίτη 23 Ιουλίου 2013, ξεκινά η τοποθέτηση των πλακών πορφυρίτη στην οδό Καλλινίκου Σαρπάκη. Η τοποθέτηση των πλακών του ψαμμίτη στην οδό Ποτιέ δεν έχει γίνει, λόγω καθυστέρησης της προμήθειας των πλακών από τον ανάδοχο του έργου.
3. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να καταστεί σαφές ότι για αυτή την ολιγοήμερη καθυστέρηση στην εξέλιξη του έργου, ο Δήμος Χανίων και οι υπηρεσίες του δεν φέρουν καμία ευθύνη.
4. Προκαλεί ωστόσο απορία το γιατί «στοχοποιείται» η παρούσα Δημοτική Αρχή – για μια καθυστέρηση λίγων ημερών – όταν είναι αυτή η οποία φρόντισε να ενταχθεί, να χρηματοδοτηθεί και επιτέλους να υλοποιείται – μέσω του ΕΣΠΑ – το εν λόγω έργο πεζοδρόμησης, το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου από το 2004, την ίδια στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια ο Εμπορικός Σύλλογος και οι καταστηματάρχες εισέπρατταν μόνο υποσχέσεις από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές…»

Δείτε εδώ το φωτορεπορτάζ του zarpa.gr στις οδούς Ποτιέ και Καλλίνικου Σαρπάκη

One thought on “Με Εμπορικό Σύλλογο και καταστηματάρχες τα βάζει ο δήμος Χανίων για τα έργα σε Ποτιέ & Καλ. Σαρπάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook