Με εκλεκτές παρουσίες στα Χανιά ο Μαραθώνιος Κρήτης 2018

με-εκλεκτές-παρουσίες-στα-χανιά-ο-μαρα-502767

Στην τελική ευθεία για την διεξαγωγή του 3ου Μαραθωνίου Κρήτης που θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Απριλίου βρίσκονται τα Χανιά, με τους διοργανωτές να κάνουν λόγο για αριθμό-ρεκόρ στις συμμετοχές.

Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Κρήτης  ανακοινώνει την συμμετοχή στις αγωνιστικές εκδηλώσεις των πρωταθλητών:

  • Πετρουλάκη Ελευθερία 10 χλμ.
  • Τάσση Γιώργου 10 χλμ.
  • Καλλία Χρήστου 5 χλμ.

Η Πετρουλάκη Ελευθερία ήταν πρώτη και ο Τάσσης Γιώργος ήταν δεύτερος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου του ΣΕΓΑΣ που έγινε στις 18/03/18. Ο Καλλίας Χρήστος κέρδισε τα 10 χλμ. του Αυθεντικού Μαραθωνίου 2017.

Μάλιστα εκ των διοργανωτών αναφέρεται ότι στα 10 χιλιάδες μέτρα -δρόμος που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη- αναμένεται να τρέξει ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας (Α/ΓΕΕΘΑ) Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ.

Συνολικά, στην διοργάνωση με τον Μαραθώνιο, τα 10km, τα 5km και τα 2,5km, θα τρέξουν περίπου 3.500 άτομα ενώ, οι συμμετοχές αθλητών από το εξωτερικό φτάνουν τις 50.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Νομού Χανίων, Γιώργος Αλογδιανάκης είπε ότι πρέπει πάντα να είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση για να εδραιωθεί ο θεσμός και να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερα, τονίζοντας τα λεγόμενά του με μια φράση του Τσόρτσιλ «καμία νίκη δεν είναι παντοτινή».

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα αποκλείσουν δρόμους στο κέντρο της πόλης αλλά και τριγύρω περιοχών, κατά τη διάρκεια των παράλληλων εκδηλώσεων και την ημέρα του Μαραθωνίου, θα πραγματοποιηθούν με τη συμβολή πάνω από 75 αστυνομικών και παρατέθηκαν προς ενημέρωση από τον Διοικητή της Τροχαίας Χανίων Γιάννη Βλαχάκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Αποκλεισμένα τα Χανιά για τον Μαραθώνιο | Ποιοι δρόμοι κλείνουν Σάββατο και Κυριακή

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής και Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης δήλωσε ότι η διαδικασία μεγαλώνει και απλώνεται σε όλη την Ευρώπη και σ΄όλο τον κόσμο, ένα μεγάλο βήμα για να μαθευτεί ότι ένας Μαραθώνιος σε ένα μικρό νησί είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, είπε ότι η 3η διοργάνωση είναι γεγονός και ο Δήμος στηρίζει οικονομικά και οργανωτικά την προσπάθεια ενώ τόνισε ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη συμμετοχή των Χανιωτών στον αγώνα.

Ο Γιάννης Μαλανδράκης, Δήμαρχος Πλατανιά συμπλήρωσε ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται σε θεσμικό επίπεδο για τη διοργάνωση, πρέπει να αναδειχθεί ως το κορυφαίο αθλητικό γεγονός για την Περιφέρεια Κρήτης. Από μεριάς του ο Δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, δήλωσε αρωγός της προσπάθειας ακόμη και αν τα δρώμενα δεν πραγματοποιούνται εντός της περιφέρειας των Σφακίων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook