Με βαρύ κλίμα για την Ελλάδα ξεκίνησε το Eurogroup

με-βαρύ-κλίμα-για-την-ελλάδα-ξεκίνησε-τ-260129

eurogroup18junΣε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Eurogroup. Το κλίμα για την Ελλάδα είναι βαρύ όπως αποτυπώθηκε στις δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης λίγο πριν μπουν στην αίθουσα. Συναίνεση ζήτησε ο Γ. Βαρουφάκης, το «μπαλάκι» των ευθυνών στην Ελλάδα πέταξε ο Β. Σόιμπλε ενώ συγκεκριμένες προτάσεις ζήτησε η Κρ. Λαγκάρντ.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έθεσε το όριο των διαπραγματεύσεων για τις 30 Ιουνίου λέγοντας ότι «το μόνο που ξέρω είναι ότι το πρόγραμμα που έχουμε και έχει παραταθεί λήγει στο τέλος του μήνα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος τόνισε ότι «η όποια κίνηση θα πρέπει να έρθει από την πλευρά της Ελλάδας» προσθέτοντας ότι «εχουμε δείξει αλληλεγγύη αλλά και η Ελλάδα πρέπει κάποια στιγμή να κάνει κάτι από αυτά που έχει πει».

«Είμαστε πάντα έτοιμοι να δουλέψουμε. Είναι επιτακτική ανάγκη ένα αξιόπιστο πρόγραμμα» τόνισε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ από το Λουξεμβούργο, προσερχόμενη στο Eurogroup. «Πρέπει να υπάρχει και ευελιξία. Αν υπάρχουν προτάσεις με απτά αποτελέσματα, θα πρέπει να τις εξετάσουμε» σημείωσε η κ. Λαγκάρντ. «Η αρχή σε ότι αφορά το ΔΝΤ είναι να υπάρχουν αξιόπιστα προγράμματα και δέσμευση απέναντι στη διεθνή

Από την πλευρά του ο Γιάνης Βαρουφάκης αρκέστηκε στο σχόλιο ότι «πρέπει να μετακινηθούμε από την δαπανηρή διχόνοια στην αποτελεσματική συναίνεση»

real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook